Sakarya Barosu'nda bilirkişi eğitimleri başladı

Sakarya Barosu’nun, alanında uzman avukatlar yetiştirmek üzere Hacettepe Üniversitesi iş birliği ile düzenlemiş olduğu eğitimler başladı.

Uzmanlık Eğitimi, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri olan Prof. Dr. Çetin ARSLAN, Prof. Dr. Çağlar ÖZEL, Yargıtay Tetkik Hâkimi Nurten FİDAN ve Ankara Barosunda Uzman Bilirkişi olan Av. Sema GÜLEÇ UÇAKHAN tarafından veriliyor.

Sakarya Barosunda ilk kez düzenlenen bu eğitimle, hukuka aykırı fiiller, trafik kazaları, iş kazaları, tıbbi müdahaleler neticesinde meydana gelen bedensel zararlar nedeniyle tazminat gerektiren durumlarda, mahkemelerde bilirkişilik yapacak uzman avukatların yetişmesi amaçlanıyor.

Uzman avukatlar yetişiyor

Sakarya Barosundaki eğitim sayesinde hem bilirkişilik yapabilen hem de vatandaşın davasını takip ederken bilirkişi raporlarının çok daha sağlıklı bir şekilde değerlendirebilen uzman Avukatların yetiştirilmesi amaçlanıyor.

06.02.2016 tarihinde Baro’da başlayan eğitimler, 36 saat teori 12 saat uygulamalı olmak üzere toplam 48 saat sonunda tamamlanacak ve 28.02.2016 tarihinde sona erecek.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]