Sakarya Baro'sunda 23 Nisan şöleni

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün, CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öğretmenleri ile birlikte Baroyu ziyaret eden Küçük Şeyler Anaokulu ve Şahin Okulları öğrencilerini ağırladılar.

Şölen havasında, 23 Nisanı kutlayan çocuklar çizgi film kahramanları ve palyaçolarla eğlenerek bol bol resim çektirdiler.

Bir süre misafirleri ile sohbet eden Başkan Kazan çocuklara avukatlık mesleğini ve Baro’yu tanıtıcı açıklamalar yaptı. Sakarya Barosunda bu yıl ilk defa 23 Nisan’da Başkanlık koltuğuna Şahin Okulları 4.sınıf öğrencisi Nehir Aydın oturdu. Hukuk adalet ve Çocukların geleceği üzerine açıklamalarda bulunan Nehir Aydın “Avukatlarımıza ve Baromuza güveniyoruz onlar her zaman bizim yanımızda onları çok seviyoruz. Ayrıca bu bayramı bizlere hediye eden büyük Atatürk’e çok teşekkür ediyoruz ve onu çok seviyoruz” dedi.

Başkan Kazan bir süre çocuklarla geleceğe dair, hayallerine dair sohbet etti. Günün anlam ve önemine de değinen Başkan Kazan bu günün büyük küçük hepimizin bayramı olduğunu belirterek “Atatürk’e minnettarız” dedi.

COŞKUYLA 23 NİSANI YAŞADILAR

Hediyeler, ikramlar, şarkılar ve şiirler eşliğinde hoşça vakit geçiren çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm coşkusu ve ruhuyla yaşadılar.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan’a çiçek takdim eden minik öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde bu gün için kendisine teşekkür ettiler.

Ziyaretlerin ardından günün anlam ve önemine dair ayrıca bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Kazan, 23 Nisanın Bayramının iptal edilebilecek bir gün olmadığını belirterek : “Bırakın şu önemsiz şeyleri artık hadi, Baroda çocuklar var bugün geleceğimiz var, Avukatlar var, Barışın kardeşliğin ve huzurun programı var, 23 Nisan var...”dedi.

Mesajında son günlerde sıkça kamuoyuna da konu olan çocuklara yönelik, istismar ve şiddet olaylarına gönderme yapan Başkan Kazan : “Sakın hele elleriniz kirli ise onlara dokunayım demeyin kırılgandırlar, güneşimizi söndürmeyin...” diyerek uyarılarda bulundu.

Başkan Kazan’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımlamış olduğu kutlama mesajının tamamı şöyle:

“KÜÇÜK ŞEYLER” GİBİ GÜÇLERİMİZ “ŞAHİN” GİBİ KANATLARIMIZ VAR

Hiç bir şey durduramaz bizi, hiç bir şey geriye çekemez... Biz izin vermediğimiz sürece hiç bir şey bizi sindiremez... Hastalık bedenimizi tehdit edebilir ama sadece fani bir beden değiliz biz... Sahip olduğumuzu bilmediğiniz güçlerimiz var bizim..."KÜÇÜK ŞEYLER" gibi kahramanlarımız, "ŞAHİN" gibi kanatlarımız var…

GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ ONLARDA

Bir limanda demirlemiş olabiliriz, sahilde deniz kabuklarıyla oyalanıyor da olabiliriz ama gözümüz kulağımız onlardadır bizim... Onların çağrılarını işitiriz. Dikkatlerimiz onlara yönelmiştir... Bizi çağırdıkları an bütün o önemsiz ve değersiz şeyleri bırakmaya ve asla geriye bakmadan onlara doğru koşmaya hazırız biz...

BEKLEMEYECEĞİZ! GELECEĞİ BİZ İNŞA EDECEĞİZ!

Onlar Atatürk'ün göz bebeği, yurtta sulhun cihanda sulhun amacı, 23 Nisan'ın ruhu, oyunları ile hayalleri ile dünyamızı yeniden inşa edecek olan çocuklarımız... Eğer onlar çağırdığında koşamıyorsanız ruhunuzda bir atalet hissediyorsanız en azından yoldan çekilin koşanlara yol

açın. Çünkü çocukların ruhu narindir hassastır incitmeye gelmez... Sakın hele elleriniz kirli ise dokunayım demeyin kırılgandırlar, güneşimizi söndürmeyin... İstediğimiz gibi olmasını beklemeyeceğiz geleceğin, biz inşa edeceğiz yarınları...

23 NİSAN İPTAL EDİLEMEZ

Bugünkü kavgaların ötesine bakıyoruz biz, geleceğe bakıyoruz, yakınmadan, usanmadan... Yani dememiz o ki 23 Nisan öyle iptal edilebilecek bir tören değildir, eğlence değildir... Bilmem anlatabildik mi?... Bırakın şu önemsiz şeyleri artık hadi, Baroda çocuklar var bugün gelecek var Avukatlar var Barışın kardeşliğin ve huzurun programı var 23 Nisan var...
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]