Sakarya Bağımsız Sağlık Sen Üyeleri yemekte buluştu

Sakarya Bağımsız Sağlık Sen Üyelerine yemek verdi. Yemekte bir konuşma yapan Sakarya İl Temsilcisi Cengiz Uzun Sendika olarak ayrı bir çizgilerinin olduğunu, makam mevki ve şahsi menfaat gözetmeksizin üyelerinin haklarının korunması yönünde çalışmalarının olduğunu belirterek kimsenin arka bahçesi olmayacaklarını söyledi.

Bağımsız Sağlık Sen Sakarya İl Temsilcisi Cengiz Uzun, “Sendika yönetimine girip herhangi bir makama ve mevkiye gelmek için üyelerimizi basamak olarak kullanmayacağız. Sendikacılığın özü olan üyelerimizin haklarını savunacağız. Bugün toplu sözleşme masasında üyelerinin haklarını hiçe sayarak imza atanlar açıklanan enflasyon rakamlarından sonra neden bir açıklama yapmıyorlar bunu sormak lazım. Üyelerini ziyarete giden bir sendika gittiği yerin ismini dahi bilmiyorken birde ‘Sizlerin haklarınızı savunuyoruz’ diyerek toplu resim çektirip sosyal medyada yayınlayacak kadar işbilmez ve halden anlamaz olduklarını bir kez daha ispatlamışlardır. Üyelerini basamak olarak kullanıp bir yerlere gelmek isteyenlerin yaptıkları bu oyun bir gün mutlaka bozulacaktır. Birçok işyerinde kendi sendikalarına üye olmayanlara baskı yapanlar bu baskının altında kendileri kalacaklardır. Bağımsız Sağlık Sen’e yapılan iftiralar ve karalama çalışmaları çok uğraşmalarına rağmen başarılı olamamaktadır. Çünkü Bağımsız Sağlık Sen üyeleri bir sendikaya neden üye olunacağını ve diğer Sendikanın yönetimindekilerin ve bazı temsilcilerinin neden sendikacılık yaptıklarını çok iyi bilmektedir” dedi.

"
Artık Sağlık çalışanlarının gözlerini açma vakti gelmiştir"

“Biz Bağımsız Sağlık Sen olarak her zaman menfaatsiz ve çıkarsız olarak üyelerimizin haklarını koruyacağımızı ve bu yolda ilerlerken de asla diğer sendikalar gibi olmayacağımızı taahhüt ederek sendikacılık yapıyoruz” diyen Uzun konuşmasına şöyle devam etti:

“Artık Sağlık çalışanlarının gözlerini açma vakti gelmiştir. Bu yolda sağlık personeli arkadaşlarımızın bizlere destek olup diğer sendikalara nasıl üyelerin haklarının savunulduğunu göstermemiz için yardımcı olmalarını ve sendikamıza üye olmalarını bekliyoruz. Özellikle yetkili sendikaların personeli atama ve nakil konusunda idareyle beraberiz deyip kandırdıkları da aşikardır. Bağımsız Sağlık Sen olarak sağlık idarecileriyle yaptığımız görüşmelerde ise asla böyle bir talebin kabul edilemeyeceği ve bu tür atama ve nakillerinde yapılmayacağı belirtilmektedir. Sendikacıların idare amirlerini ziyaret edip çay içtiklerinde bu durumun sanki idarenin kendi yanlarında olduğu gibi lanse etmeleri de çok büyük bir yalandır. Sendika üyelerimize bugün vermiş olduğumuz yemek aslında aynı kurumda çalışıp birbirini tanımayan personelin tanışma ve ortak dertlerini dinleme ile ilgili olmuştur. Biz sendika olarak bu tür organizasyonları daha sık tekrar edip çanak, çömlek, bardak ve tabak sendikacılığı yapmadığımızı belirtmek istiyoruz. Bundan sonra üyemiz olsun olmasın sağlık çalışanlarının savunucusu olacağımızı belirtiyorum”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]