Sakarya Aydınlar Ocağı Elazığ'daki Şuraya Gidiyor

Sakarya Aydınlar Ocağı Yöneticileri; bu yıl 30 Ekim-02 Kasım Tarihleri'nde 33'üncüsü gerçekleşecek olan büyük şuraya katılmak üzere, Yrd. Doç. Dr. M. Kemal Cerrahoğlu Başkanlığı'nda Elazığ İline gidiyor.
 
Aydınlar Ocaklar'nın partiler üstü ve merkezi dışarıda olmayan, dolayısıyla dışarıya bağlı olarak faaliyet göstermeyen yerli, milli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Sakarya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Kemal Cerrahoğlu; aöaçlarının "Milli kültür ve şuuru geliştirmek suretiyle Türk Milliyetçiliği fikrini yaymak, millî bünyemizi sarsan fikir buhranı ve mefhumlar anarşisi ile mücadele ederek millî ve manevi varlığımızı meydana getiren unsurları yaşatıp kuvvetlendirnek" olduğunu söyledi. Memleket meselelerine, millî ve manevi olaylara Türk Milliyetçiliği açısından bakarak millî menfaatlerimize en uygun çözüm yollarını bulmak için çalışmalar yaptıklarını dile getriren Yrd. Doç. Dr. M. Kemal Cerrahoğlu; "Bu vesileyle Aydınlar Ocakları Dernekleri yılda iki kez bir araya gelirler. Her dönem bir Aydınlar Ocağın'ın ev sahipliğinde toplanan ocak mensupları; 'Büyük Şûra' adı verilen bu çalışma toplantılarında, ülkemizin; siyasi, ekonomik, dış politika ve eğitim gibi konularında, ülkemizin değerli bilim adamlarının katılımıyla çalışmalar yapılır" diye konuştu.
DEVLET GEREKENİ YAPAR

Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bu dönemde demokratik açılımın milletimizi derinden yaraladığını ifade eden Cerrahoğlu; "Bunun sonu nereye gideceği belli değildir. PKK'ya gösterilen ilgi ve alaka, Şehitlerimize, ailelerine ve gazilerimize gösterilmemiştir. Devleti temsil edenler PKK'lıların ayağına gönderilmiştir. Bu terör örgütü mensuplarını ülkemizden kimse kovmadı. Kendileri silahlanarak dağa çıkmışlardır. Devlet baba onları düşündüğü için pişmanlık yasası çıkarmıştır. Pişman oldularsa silahlarıyla beraber gelip teslim olur ve Devlette bunlara gerekeni yapar ve hiç bir zaman devlet teröristlerin ayağı gitmez. Kamuoyunu meşgul eden bu olaylardan milletimiz büyük rahatsızlık duymaktadır. Bu bakımdan Elazığ’da yapılacak olan 33.Büyük Şûranın önemi daha da arttırmıştır" dedi.

Bugüne kadar 32 şûra düzenlendiğini ve 2008 yılınde gerçekleşene 31'inci Şuranın da Sakarya ilinde yapıldığını belirten Cerrahoğlu; 30 Ekim ile 02 Kasım 2009 tarihleri arasında Elazığ’da gerçekleşecek olan 33.Büyük Şûra Toplantısına ise ilimizden; kendisi ile birlikte Sakarya Aydınlar Ocağı Sekreteri Doç. Dr. Vahit İmamoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Cengiz Arslan, Üye Prof. Dr. Recai Çoşkun ve eşi Yrd. Doç. Dr. Sevda Yaşar Çoşkun'un katılacağını söyledi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]