Sakarya Adliyesi'ne çok sayıda tercüman alınacak

Ana dilde savunma imkan sağlayan düzenlemenin yasalaşmasının ardından adliyelere tercüman alınacak. Bu kapsamda Sakarya Adliyesi\'ne ihtiyaç duyulacak tüm dillerde tercüman bilirkişiler görevlendirilecek. Tercümanlık yapmak isteyenler, 2-17 mayıs tarihleri arasında başvurabilecek.

Sakarya Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu\'ndan alınan bilgiye göre, Ceza Muhakemesi Kanunu\'na göre İl Adli Yargı Adalet Komisyonları\'nca tercüman bilirkişi listelerinin düzenlenmesi hakkındaki yönetmelik hükümleri gereğince 2013 yılının tercüman bilirkişi listesi oluşturulacak. Bu kapsamda işaret dili, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Gürcüce, Arapça, Ermenice, Kürtçe, Zazaca ve ayrıca ihtiyaç duyulacak tüm diğer dillerde bilirkişiler görevlendirilecek.

Başvuruda bulunmak isteyenlerin, \'www.sakarya.adalet.gov.tr\' adlı internet adresinde yayınlanan başvuru dilekçe örneğini doldurarak Sakarya Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu\'na şahsen başvurması gerekiyor.

Başvurular 2-17 Mayıs tarihleri arasında

Görevlendirme için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, fiil ehliyetine sahip, en az ilkokul mezunu, 18 yaşını doldurmuş, affa uğramış ya da ertelenmiş olsa bile devlete ve adliyeye karşı işlenen suçlar, Terörle Mücadele Kanunu\'nda yer alan suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma suçlarından ceza almamış olanlar, disiplin yönünden meslekten ya da memuriyetten çıkarılmamış veya sanat icrasından geçici olarak yasaklı durumda bulunmayanlar ile başka bir komisyonun listesinde kayıtlı olmayanlar başvuruda bulunabilecek. Başvurular, 2-17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]