Sakarya Adalet Girişimi 189. Kez Bir Araya Geldi

Sakarya Adalet Girişimi’nin 189. kez bir araya geldi. Sakarya Adalet Girişimi’nin 189. basın açıklamasında ; 

23 Nisan kutlamaları münasebetiyle düzenlenen etkinliklerde yine aynı klişe konuşmalar yapılıp  ve aynı  törenlerin düzenlendiği Egemenliğin Halka verilişinin 89. yıldönününde halk iradesini değersiz bulan ve ülkeyi yönetme hakkını  sadece kendilerinde gören seçkin  elitlerin yaptıklarının söylemleri ile tam bir çelişki içinde olduğu vurgulandı.

Dine karşı olan Türkan Saylan`ın evi arandığında kıyametler koparılırken Dalan'ın arazisinden fışkıran cephaneliğin görmezden gelinmesinin cifte standart olduğu söylendi Ergenekon davasının sulandırılmaması gerektiği ve eğer bu dava başarıya ulaşırsa dine alerjiklerin deşifre olacağı belirtildi.

Kutlu doğum haftası sebebiyle düzenlenen etkinliklerde Peygamber Efendimizin eksik anlatıldığı onun sadece güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmediği onun devlet adamlığı yönünü ve bütün bir hayatı boyunca zalim ve müstekbirlere karşı verdiği direniş mücadelesinin görmezden gelinemeyeceği hatırlatıldı

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri  Platformu tarafından organize edilen ve Kocaeli İnanç Platformunun 5.yılına giren başörtüsü mücadelelerine destek amacıyla bugün gerçekleştirilecek olan “Başörtüsüne Özgürlük Yürüyüşü” vesilesiyle, Kocaelindeki tüm Özgürlük direnişçilerine SAKARYA`dan selam ve destek gönderildi.

‘Başörtüsü islamın emri müslümanın kimliğidir , Başörtüsü direnişimizin 4. yılında zillet bizden uzaktır , Hepimiz başörtülüyüz , yasak sürüyor (D)uyuyor musun’ pankart ve dövizleri taşındı.

Açıklamanın tam metni:

5. Yılda Direnmeye Devam


Değerli Sakaryalılar, sayın basın mensupları;

TBMM’nin açılışı ve egemenliğin halka verilişinin 89. yıldönümü olan 23 Nisan münasebetiyle, her yıl olduğu gibi, bu yıl da geçit törenleri düzenlenmiş, çocuklar şiirler okumuş, büyükler günün mana ve ehemmiyetine ilişkin ezberlenmiş klişe konuşmalarını tekrar etmiştir.

T.C.nin kuruluşundan itibaren halkın egemenliğinden hiç hoşlanmayan, halk iradesini değersiz bulan ve ülkeyi yönetme hakkını sadece kendilerinde gören seçkin elitlerin bu bayram vesilesiyle sergilemiş oldukları tiyatro tam bir ironi teşkil etmektedir. Kısa tarihinde birçok darbeleri, muhtıraları barındıran ve halk iradesinin temsil edildiği meclisine karşı darbe yapıp anayasal bir suç işleyen darbecilerin hala yargılanamadığı, işkencecilerden hesap sorulamadığı bu ülkede, utanılması gereken bu gerçekler karşımızda  durmakta iken, kendi iktidarlarının devamı için başta darbeler olmak üzere her yolu mübah gören bu elitlerin, hukuka dayanmayan iktidarlarını koruma ve devam ettirme gayretleri günümüzde de devam etmektedir.

Bugün, egemenliğin halka verilişinin  ve TBMM.nin açılış  yıldönümünü kutlayanlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM’nin açılışını ilga etmeye yönelik bir çeteleşme hareketi olan Ergenekon konusunu sulandırma çabaları içersindedirler. Bir taraftan, Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan ve dine karşı alerjik aydın zihniyetinin prototipi olan Türkan Saylan hakkında kıyamet koparırlarken, diğer taraftan  Dalan’ın arazisinden fışkıran cephaneliği görmezden gelmeye çalışmaktadırlar. Böylesi yaman bir çelişki ve çifte standartlarını sergilemekte bir beis görmemektedirler. 

Bu soruşturma esnasında, Polis devleti görüntüsünü pekiştiren yanlış uygulamaları   tasvip ediyor değiliz.Hatta, bu tür yanlış uygulamaların  böylesi hayatiyet arz eden bir davayı gölgelenmesinden de endişe ediyoruz.T.C tarihinin bu en önemli soruşturmasının  sulandırılmadan başarıya ulaşması gerekiyor.Ergenekon davası, eğer başarıya ulaşırsa, sadece dine karşı alerjik bir zihniyetin deşifre   olmasını  sağlamayacaktır. Aynı  zamanda  komplocu,  halkı  her  alanda  biçimlendirmeye çalışan bir projenin de  iflasını gösterecektir. "28 Şubat  1000  yıl sürecek"  diyen  bir  anlayışın  içyüzü, her  geçen  gün daha net bir şekilde  ortaya   çıkmaktadır.

Değerli Sakaryalılar,

Geçtiğimiz hafta içersinde,Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü nedeniyle kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde, tüm ülke çapında çeşitli programlar gerçekleştirildi. Ancak, bu kutlama programlarında,  peygamberimizin eksik olarak anlatıldığını görmekteyiz..     O güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildiğini söylerken, diğer taraftan da kendisini rahmet ve savaş peygamberi olarak tanımlamaktadır.O’nun devlet adamlığı yönünü ve bütün bir hayatı boyunca  zalim ve müstekbirlere karşı verdiği direniş mücadelesini görmezden gelemeyiz. *"Haksızlık karşısında susan;dilsiz şeytandır" buyuran Peygamberimize  salat ve selam ediyoruz.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri  Platformu tarafından organize edilen ve Kocaeli İnanç Platformunun 5.yılına giren başörtüsü mücadelelerine destek amacıyla bugün gerçekleştirilecek olan “Başörtüsüne Özgürlük Yürüyüşü” vesilesiyle, Kocaelindeki tüm Özgürlük direnişçilerine buradan selam ve desteklerimizi yolluyoruz. Ayrıca orada yapılmakta olan yürüyüşe, Sakaryadan da platformumuz adına bir grubun katıldığını belirterek, bu yıldönümünün son yıldönümü olmasını diliyoruz. Zira bizler, her şeye rağmen bu ülkede güzel şeylerin olabileceğine dair umut ve inancımızı koruyoruz. Ancak,   başta inanç ve düşünce olmak üzere her türlü baskı, engelleme ve zulmü engellemeye yönelik tavrımızı  dimdik bir duruşla ifade etmeye devam edeceğimizi,Hak ve özgürlükler konusunda verdiğimiz mücadelemizden asla vazgeçmiyeceğimizi, adalet ilkemize  sahip çıkarak taleplerimizi açıklamaya  ve takipçisi olmaya devam edeceğimizi, tüm kamuoyuna saygılarımızla belirtiriz.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]