Sakarya Abhaz Derneği, şehitler için mevlit okuttu

Sakarya Abhaz Derneği; 1992-1993 yıllarında Abhazya Bağımsızlık Savaşı’nda Abhazya’nın bağımsızlık yolunda şehit olan Abhaz şehitleri için mevlit okuttu.

Diaspora Şehitleri Anma Günü

Sakarya Abhaz Derneği; “3 Kasım Diaspora Şehitleri Anma Günü” nedeniyle 1992-1993 yıllarında Abhazya Bağımsızlık Savaşı’nda Abhazya’nın bağımsızlık yolunda şehit olan Abhaz şehitleri için Akşam ile Yatsı Namazı arasında Tarihi Orhan Camii’nde Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okuttu.

Türkiye’den gidip, kanlarının son damlasına kadar Abhazya’nın bağımsızlığı için savaştılar

Başta Sakarya Hendek’li Şehit Efkan Çağlı (Tsıba) olmak üzere Bursa İnegöl’lü Vedat Akar (Kozba), Bursa İnegöl’lü Zafer Alış (Argun), Eskişehir’li Bahadır Özbağ (Abağba) ve Kayseri Pınarbaşı’lı Hanefi Aslan’ın (Yeğoj - Adige) ruhuna hitaben düzenlenen programa Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.

Vatandaşlara Aşure ikramında da bulunuldu

Orhan Camii İmamı Alaattin Beşel, Yenicami İmamı Sedat Karagöz, Aziziye Camii İmamı Akif Kusaklıoğlu ve Orhan Camii Müezzini Adem Saruhan tarafından Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif’in okunduğu programa ayrıca, 1992-1993 yıllarında Abhazya Bağımsızlık Savaşı’na katılan Gazi Alper Kobaş’ta (Abgınba) katıldı. Program sonrası, Sakarya Abhaz Derneği yönetimi tarafından Aşure günü nedeniyle de vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]