Sakarya 110 ülkeye ihracat yapıyor

Türkiye ihracatçılar Birliği (TİM) Şubat ayı ihracat bilgilerine göre Sakarya 110 ülkeye ve 10 serbest bölgeye ihracat gerçekleştiriyor.

TİM’in Şubat ayı verilerine göre Türkiye’de en fazla ihracat gerçekleştiren iller arasında 12’inci sırada yer alan Sakarya en fazla ihracatını Fransa, Almanya ve İspanya’ya gerçekleştiriyor.

Ocak ayında 145 milyon 914 bin dolar ihracat gerçekleştiren Sakarya Şubat ayında 129 milyon 263 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Sakarya 24 farklı kalemde ihracat gerçekleştirirken, ihracatın en büyük bölümünü taşıt araçları ve yan sanayi oluşturdu. Kimyevi maddeler ve mamulleri ikinci sırada, demir ve demir dışı madenler ise 3’üncü sırada yer alıyor. Sanayinin yanısıra tarımsal faaliyetlerinin de yoğun yapıldığı Sakarya’da hububat, bakliyat, yağlı tohum ve mamullerinin ihracatı ise 4’üncü sırada yeraldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul’un özellikle üzerinde durduğu Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hayata geçerse Sakarya, Türkiye’nin hem otomotiv üssü olacak hem de ihracatında büyük artışlar yaşanacak.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]