Sahte vekaletle bankadan 78 bin lira çektiler!

Sakarya\'da 68 yaşındaki N.A.’nın kimlik bilgileriyle düzenledikleri sahte nüfus cüzdanıyla noterden vekalet alıp bankada bulunan 78 bin TL’sini çeken şebeke, Sakarya polisinin yaptığı operasyon sonucu çökertildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, N.A. isimli şahsın bankada bulunan 78 bin TL’sinin sahte vekalet ile rızası dışında çekilmesi olayına ilişkin çalışma başlattı. İlgili bankadan alınan bilgilerden ve güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkan ekipler, M.E., M.C. ve H.İ. isimli şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli M.E. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada mağdur N.A. isimli şahıs adına düzenlenmiş sahte kimlik belgesi ele geçiren ekipler, sahte kimlik üzerinden Kocaeli’nde bir noterden N.A. adına H.İ. isimli şüpheli için vekaletname hazırlatıldığını tespit etti. Şüphelilerden M.C.\'nin ikametinde yapılan aramada ise 5 kavanoz içerisinde toplam 630 gram esrar ele geçirildi. Yapılan soruşturma neticesinde bahse konu dolandırıcılık suçunun N.K. isimli şüpheli tarafından organize edildiği ve çekilen paranın şahıs tarafından kullanıldığı öğrenen ekipler, zanlının yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.E. ve H.İ. tutuklanarak Ferizli Cezaevi\'ne gönderilirken, M.C. ise adli kontrol cezasına çarptırıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]