Sahte Diplomayla Belediye Dolandırıldı mı?

29 Mart seçimlerinde MHP'den Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, eski Belediye Başkanı Hikmet Ferudun döneminde sahte üniversite diplomalı bir kişinin belediyeye ait su pompalarına bedava elektrik üretmesi amacıyla işe alındığını söyledi. 

Keser, geçmiş döneme ilişkin yaptıkları incelemede, belediyenin zarara uğratıldığını ileri sürerek, "Eski belediye başkanı tarafından Ocak 2009'da belediyede bilgisayar mühendisi olarak işe alınan ve su kanalizasyon birim amiri olarak atanan K.B., sudan elektrik üreteceğini belirterek, yaklaşık 600 bin TL'lik malzeme aldırmış. K.B'nin belediye verdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği diploması fotokopisini üniversiteden araştırdık. Üniversite böyle bir öğrencinin mezun olmadığını bidirdi. Aynı kişinin sudan elektrik üretme patenti olarak gösterdiği belgeyi Türk Patent Enstitüsü'nden sorduk. Yine belgenin sahte olduğunu öğrendik. Alınan malzemeler karşılığında çek kesildi. Ödenmeyen çekler nedeniyle ilgili firmalar belediyeyi icraya verdi. Belediye bir şekilde dolandırılmış. Biz gerekli yerlere suç duyurusunda bulunduk. Bir belediye başkanı birini işe alırken, diplomasının noterden tasdikli olup olmadığına bakması lazım. Yaşadığımız olaya inanamıyoruz. Kimin ihmali varsa, yasalyollara başvurduk'' dedi. 

İddialarla ilgili olarak eski Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan ise, "Burada yaptığımız bir proje var. Düşük voltajda yüksek gerilim elektrik enerjisi. Ben kendim mekanikçiyim. Mekanik olarak gücün nasıl artırılacağını, artrılan güçten nasıl yaralanacağı konusunda bilgim var. Bir arkadaş geldi bana kendisini bilgisayar mühendisi olduğunu, düşük voltajla yüksek gerilim elektrik enerjisi üretimi hakkında 108 ülkede alınmış patenti olduğunu söyledi. Biz patent belgelerini, diplomasını getirdi. Biz ilk önce deneme yaptık. 10 kilowatlık elektriği, amber gücünü de devreye sokarak 40 kilowat elektrik elde ettik" diye konuştu.   
Turan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Pamukova'nın su pompaları var. Ve her ay buraya 20 bin liralık elektrik parası gelir. Biz hesabını kitabı yaptık, buradan üreteceğimiz elektrikle 2 yıllık elektrik parasıyla bu projeyi tamamlayabiliyoruz. Bu şekilde elektrik parasından kurtulmuş olacaktık. Başladık ve 97 kilovata kadar elektriği çıkardık. Ancak 180 ile 360 kilovatlık alternatörleri bulamadığımı için siparişini verdik. Onların gelmesini bekliyorduk. Sonra seçimler oldu, seçimleri kaybettik. Dünyanın geleceği artık elektrik ve enerjide. Biz bunun demo çalışmalarını yaptık ve başarılı olduk. Bizim asıl hedefimiz sadece Pamukova'nın elektriğini üretmek değil trenleri ve uçakları da çalıştırmaktı. Bir yolcu treni 4 bin 500 kilovatlık elektrikle yürüyor. Bizim oraya kuracağımız ciddi bir sistemle kendi elektriğini tüketerek trenleri çalıştırmak ve uçakları çalıştırmak. Bu belki herkese uçuk kaçık gelebilir ama biz bunun demosunu yaptık ve elektriği ürettik. Ama bu şimdi siyasi olarak kullanmaya çalışıyorlar. Bu sistemi yapan çocuğu da işten çıkardılar. Halbuki bunlara sahip çıkılması lazım"
600 bin liralık zararı kabul etmeyen Turan, "600 bin liralık zarardan bahsediliyor. Bunun neresi zarar. Belediye bir AR-GE çalışması yapıyor. Bu çalışma da başarılı. Bu zararsa, bunu zarar görenlerin utanması gerektiğini düşünüyorum. Belediyeye elektrik üretecek bir projeyi yapmak zarar mıdır? Ayrıca diplomanın sahte olduğunu ben bilemem. İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği diploması getirdi. Kimin aklına gelebilir ki. Ben öyle bir şey olduğunu tahmin etmiyorum. Niye sahte diploma versin. Ben belediyeye 17 tane mühendis aldım onlara diplomanız sahte mi gerçek mi diye sormadım. Bana gelen evrakı doğru kabul etmek zorundayım" dedi. Sahte üniversite diploması verdiği ileri sürülen K.B. ise, suçlamaları reddederek, sunduğu belgelerin kriminal laboratuvarda incelenebileceğini söyledi. 
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]