Sağlıkta şiddet hız kesmiyor

Sağlık alanında son zamanlarda artış gösteren şiddet, çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Osman Özsu dün hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı. Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez ve işyeri temsilcisi Ömer Topçu, hastanede tedavi altına alınan Osman Özsu’yu, ziyaret ederek yapılan saldırıyı kınadı.

Sağlık- Sen Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda sendikamızın Sağlık Bakanlığı ile başlattığı sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların içi maalesef doldurulamamıştır. Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddet, genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi ile yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanı da mağdur olabilir. Daha iyi sağlık hizmeti vermek adına zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Bir kez daha ve açık bir şekilde söylemek istiyoruz ki şiddet asla bir hak arama yolu değildir, olamaz. Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddeti lanetliyoruz” dedi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Osman Özsu’ya yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Sönmez, “Kendisinin ve şiddet mağduru tüm sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi merkez kampüsünde dün meydana gelen olayda, baba ile oğlu, sıra nedeniyle tartıştıkları sağlık memuru Osman Özsu’yu darp etmişti.

K.A. ile oğlu K.A.A. tarafından sağlık memurunun darp edildiği gören hastane polisi olaya müdahale ederken, baba ile oğlu gözaltına alarak, karakola sevk etmişti.
Sakarya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, dün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta yakınları tarafından darp edilen Radyoloji Teknisyeni Osman Özsu'yu yatmakta olduğu Toyata-Sa Acil Yardım Hastanesi Kulak Burun Boğaz servisinde ziyaret etti.

Özsu hakkında hastane başhekimi Op. Dr Turgay Şimşek ve tedavisini yapmakta olan KBB Uzmanı Op. Dr. Sunay Cafer'den bilgi alarak Özsu'ya ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Sağlık Müdürü Alemdar, “Görevlerini yerine getirmeye çalışan personelimize reva görülen bu tür fiili saldırıları üzüntüyle karşılıyoruz. Hukuk büromuz ile gerekli hukuki desteği arkadaşımıza vereceğiz. Sakarya ilimizin bu tür hadiselerle anılmasını hiç istemiyoruz. Personelimize geçmiş olsun diyor, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]