'Sağlıkta şiddet devam ediyor'

Türk Sağlık Sen Sakarya şube başkanı İrfan Korkmaz \'Sağlık persollerinin şiddete maruz kalmaması caydırıcı tedbirlerin hayata  geçmelidir\' dedi

İrfan Korkmaz açıklamasının devamında \'Sağlıkta şiddet devam etmektedir. 112 çalışanı arkadaşlar bugün saat 19.20’de Hacıoğlu mahallesinde gitmiş oldukları vakada elini kesen bir vatandaş olduğu ve orada eli kesik olan bu şahısa gerekli müdahaleyi yapmak istemişler, ancak yaralı vatandaş 112 çalışanı arkadaşlar ağız alınmayacak hakaretler bulunmuştur.

İnsanlıktan nasbini almamış bu şahsı şiddetle kınıyoruz, unutmasın ki o sağlık çalışanları hastaların sağlığına kavuşması adına canla başla mücadele etmektedir.

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarının çözüm bulunması için daha ne gibi olayların yaşanmasını bekleniyor merak ediyoruz. Bir an önce caydırıcı tedbirlerin hayata geçmesi gerekmektedir.

Sağlık çalışanının güvenlik güçleri eşliğinde sağlık hizmeti vermesi gerektiğini tekrar söylüyorum.

112 çalışanı arkadaşımıza geçmiş olsun der, Türk Sağlık-Sen olarak sonuna kadar yanlarında olacağımızın bilinmesini istiyorum. Bu konuyla ilgili olarak vatandaşlarımızın duyarlı olup, her türlü zorluğa ve olumsuzluğa rağmen büyük bir özveri ile sağlık hizmeti sunan, yeri geldiğinde canıyla bedeller ödeyen sağlık çalışanlarına sahip çıkmasını diliyorum\' dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]