'Sağlıksız implant takıldı' iddiası

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde yaklaşık 8 ay önce çapraz bağ ameliyatı olan ve enfeksiyon nedeniyle takılan implantı tekrar ameliyatla alınan hasta, takılan parçanın sağlıksız olduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunan Erkam Kaymak, şubat ayında ön çapraz bağ ameliyatı olduğunu söyledi. Ameliyattan 7 ay sonra kullanılan parçanın reaksiyon göstermesi sonucu enfeksiyon oluştuğunu ifade eden Kaymak, "Ameliyattan 7 ay sonra kullanılan implantın reaksiyon göstermesi sonucu apse, iltihap, şişlik ve aşırı ağrı oluştu. Hastaneye başvurduğumda enfeksiyon kaptığım ve tekrar ameliyat olmam gerektiği söylendi. Acil ameliyata aldılar ve enfekte olan bölgeyi temizlediler. İmplantı çıkardılar. Bir kısmı araştırılmaya gönderildi. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulunduğum için bir parçasını aldım. Benim gibi bildiğim 4 -5 kişi kullanılan implantlardan muzdarip. Doktorlar parçanın vücuda verdiği reaksiyon olarak değerlendiriyorlar. \'Bunu ispatlaması zor\' diyorlar. Ancak enfeksiyon riski ameliyat sonrasıdır. Biz ameliyattan 7 -8 ay sonra bu sıkıntıyı çektik. Daha çok üstü kapatılmaya çalışılır gibi hissettiğim için savcılığa suç duyurusunda bulundum." dedi.

Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği\'nde ikinci bir ameliyatla bacağındaki implant çıkartılan Ethem Merç ise 18 Şubat\'ta çapraz bağ ameliyatı olduğunu kaydetti. Ameliyattan aylar sonra bacağında enfeksiyon oluştuğunu anlatan Merç, şöyle konuştu: "Çapraz bağlarım kopmuştu. Ameliyat ettiler. Daha sonradan tekrar askerliğim için geri döndüm. Bir süre sonra bacağım şişme yaptı. Kızarıklık başladı. Şekil bozukluğu oluştu. Şişlikten diz kapağım görünmez hale geldi. Ağrı yapıyordu. Acile geldim. Açtılar, baktılar. \'Bir şey yok. İltihap toplamış\' dediler. Antibiyotik ve ağrı kesici verip geri gönderdiler. Daha sonra yara dış tarafa doğru kabuk almaya başladı. Tekrar geldim. Bu kez de pansuman yapıp geri gönderdiler. En son geldiğimde ise iltihap patlamıştı. İmplant parçanın enfeksiyon gösterdiğini, enfeksiyon olduğu için parçanın çıkartılması gerektiğini, bu duruma bir kaç kişide karşılaştıklarını ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ameliyatla parçayı aldılar. 10 gündür yatıyorum."

Takılan implantın uygun olmadığını düşündüğünü söyleyen Merç, "Madem bu şekilde olacaktı bu parçalar neden takıldı? Sağlığımız söz konusu. Burası bir hastane. Benzer hastalar var. Bir hasta vardı 20 gün yattığını söyledi. 3 ay önce ameliyat olmuş. Üçüncü ameliyatında parçayı çıkarmışlar." diye konuştu.

Öte yandan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, konunun henüz kendilerine intikal etmediği gerekçesiyle açıklama yapmadı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]