Sağlıklı Dişler İçin Okullara Lavabo Yapılacak

Diş bakımının sağlıklı ortamlarda yapılmasını sağlamak için Sakarya Büyükşehir Belediyesi lavabosu olmayan okullarda lavabo yapacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, projelerini tek tek hayata geçiriyor. Göreve geldikleri günden beri Sakarya'nın gelişimine katkı sağlayacak birçok projeye imza atan Büyükşehir Kadın Meclisi, sağlık alanındaki ilk projelerini uygulamaya başladı.

Çocuklarda diş çürüklerinin ve bulaşıcı hastalıkların önlenmesini amaçlayan proje kapsamında pilot okullardan biri olan Evrenköy İlköğretim Okulu'nda diş taraması yapıldı. Diş bakımının sağlıklı ortamlarda yapılmasını sağlamak için Büyükşehir Belediyesi lavabosu olmayan okullarda lavabo yapacak. Diş sağlığının çok önemli olduğunu belirten Büyükşehir Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı İrfan Sezer, diş çürüklerinin küçük yaşlarda kazandırılan diş fırçalama alışkanlığı ile önlenebileceğini söyledi. Diş sağlığının önemini belirten Başkan Vekili İrfan Sezer, "Diş sağlığı birçok hastalığın önlenmesinde büyük önem arz ediyor. Sağlıklı gülüşler için diş fırçalama alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması gerekiyor. Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisimiz bu konuda çok duyarlı. Meclisimizin gayretli çalışmaları ile ekonomik durumu iyi olmayan okullarda diş taraması başlatıldı. Pilot okullar seçildi. Bugün pilot okullardan biri olan Evrenköy İlköğretim Okulu'ndayız. Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyelerini başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum" dedi.

Diş taramasında öğrencilere sağlıklı dişlere sahip olabilmek için yapmaları gerekenler hakkında bilgiler verildi. Tüm öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıtıldı. Okullarda öğrencilerin tuvaletler dışında kullanabilecekleri lavaboların olması gerektiği belirtildi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]