Sağlıkçılar afet toplantısında buluştu

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda İl Afet Toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yaşar Doğan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Mustafa Ezen, Dr. Rana Beşler, Yusuf Türkdoğdu, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mümtaz Seyda, Şube Müdürleri Dr. Zeynep Gökçen Battal, Filiz Koç, Gülser Gökbulut, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Neslihan Karadeniz, Telsiz ve Haberleşme Sorumlusu Ercan Bulut ve SAKOM adına Beyhan Köroğlu katıldı.

Yapılan toplantıda olası bir afet durumunda ilk 72 saat Temel İşler Çizelgesi ele alındı. Yapılacak işlerde görevli personel isimleri ve onlara bir şey olması durumunda yedekleri, haberleşme, bilgi alışverişinin nasıl yapılacağı, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Komuta Kontrol Merkezi, 112 Acil Yardım İstasyonları ve Sakarya’da bulunan tüm sağlık tesislerinin durumu, İl dışı ve yurt dışından gelecek yardımların kabul ve tasnifinin nasıl yapılması gerektiği, aşılama, depolama faaliyetleri başta olmak üzere toplam 49 madde değerlendirildi.

Toplantı sonunda konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Alemdar, “Allah göstermesin ilimizde, ülkemizde ve Dünyanın hiç bir yerinde yaşanmasını istemediğimiz olası bir afet durumunda bizlerin ve personelimizin nerede olacağını, hangi işleri yapacaklarını belirledik. Böyle bir durumda tüm sağlık birimlerimizin önceliklerini ve nasıl hareket edeceklerini planladık” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]