Sağlık memurundan insanlık dersi

Sakaryalı bir sağlık memuru, kaza yapan bir ailenin çocuğuna mama verip ayağında sallayarak uyuttu.

Sağlıkta şiddet olaylarının artış gösterdiği bir dönemde bu anı fotoğraflayan Anestezi Uzmanı Gökhan Bölükbaşı, bu fotoğrafın insanlara önemli bir mesaj verdiğini söyledi.
Sakarya Toyota-Sa Hastanesi\'nde Anestezi Uzmanı Gökhan Bölükbaşı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kurban Bayramı\'nın ikinci günü İstanbul Sakarya arasında bir kaza meydana geldi. Kazada yaralanan 4 kişilik bir aile ambulansla hastanemize getirildi. Yaralı 4 kişiden 3’ü doktorlarımız tarafından tedavi altına alınırken, ailesi yaralanan bir bebeğe hastane çalışanımız sağlık memuru Ergin Gemiköz tarafından bakıldı. Ergin’in bir çocuğa mama verip uyutmaya çalıştığını gördüğümde ‘Bu çocuk kimin’ diye sordum. O da bana, ‘Kaza yapan bir ailenin çocuğu doyurup uyutmaya çalışıyorum’ cevabını verdi. Bir kazazedenin küçücük yavrusunu baba şefkati ile hastanenin en sessiz odasında uyutmaya çalışan sağlık memuru Ergin Gemiköz her türlü takdiri hak ediyor.”

Bölükbaşı, sağlıkçıya uygulanan şiddetin her geçen gün arttığı bu günlerde hiç kimseden takdir beklemeden kapalı kapılar ardında yüreğinin tüm şefkatini hayatında ilk kez gördüğü ve belki de bir daha hiç görmeyeceği bir bebeği ayağında sallayarak uyutmaya çalışan arkadaşını tebrik ettiğini söyledi. Bölükbaşı, sağlıkçıların sürekli şiddete maruz kaldığı bir dönemde sağlıkçılar olarak hâla elden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]