Sağlam, Amatem'de inceleme yaptı

Madde bağımlılığıyla mücadelede tedavi hizmeti sunan Amatem’e başvurular devam ediyor. Çalışmaları yakından takip eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Hasan Sağlam, merkezin etkin bir hale getirildiğini söyledi.

Genel Sekreter Sağlam, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi(SEAH) Korucuk’ta madde bağımlığı tedavi merkezi olan Amatem’de incelemelerde bulundu. SEAH Başhekimi Prof.Dr. Zekeriya İlçe’nin de hazır bulunduğu incelemede Sağlam, tedavi süreciyle ilgili bilgi aldı. Tek tek odaları ve sosyal alanları inceleyen Sağlam, merkezin önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini belirterek özellikle son günlerde kullanımı artan sentetik maddelerle mücadelenin çok yönlü devam ettiğini, Amatem’in de tedavi amacıyla önemli bir açığı kapattığını vurguladı.

Madde bağımlısı vatandaşların gizliliği korunarak tedavi edildiği merkezde uzman hekim, asistan, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, hemşire, uğraşı hocası, spor hocası, güvenlik görevlisi hizmet veriyor.
2 özel detoksifikasyon (arındırma) yatağı olmak üzere, toplam 12 yatakla hizmet veren merkez, ayakta ve yatarak hizmet almak isteyen vatandaşlara yardım eli uzatıyor.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]