SAGİR’den Bakan Çelik’e İsrail Tepkisi

Sakarya Adalet Girişimi 399. hafta açıklamasında Sakarya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’i 9. Uluslar arası Çocuk Tiyatroları Festivali’ne Filistin yerine İsrail’in temsilen çağrılmasını kınadı

Sakarya Adalet Girişimi 399. hafta basın açıklamasında çözüm sürecini ve İsrail’le Mavi Marmara davasıyla ilgili normalleştirilmek istenen ilişkileri değerlendirdi. SAGİR adına İlim ve Hikmet Vakfı’ndan Behzât Çakmak’ın okuduğu açıklamada, çözüm sürecinin başarılı olmasının yaşanan zulümlere ve acılara son vermesi yönünde önemli bir adım olacağı değerlendirilmesi yapılırken Sakarya’ya gelecek akil insanlar heyetine yönelik kamuoyunda nefret ve şiddet uyandırma amaçlı yaklaşımları eleştirdi. Çakmak, “SAGİR olarak Kürt sorununun ve doğurduğu çatışma olgusunun kalıcı çözümünün ancak İslami kardeşlik ve adalet ilkeleriyle mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Gerçek bir kardeşlik ve adalet zemininin oluşabilmesi için gerekli hassasiyetin herkes tarafından tam bir olgunluk içerisinde gösterilmesi gerektiğine dikkat çekiyoruz dedi.

 Kültür Bakan\'ı Çelik\'e Tepki

Sakarya Adalet Girişimi’nin 399. hafta açıklamasında, bir konferans için Sakarya’ya gelen Turizm ve Kültür Bakanı Ömer Çelik’e bakanlığın Filistinli çocuklara yönelik yaptığı ayrımcılık da soruldu. Konuyla ilgili olarak “Filistin’de çocukları öldüren İsrail, Türkiye’ye çocuklar üzerinden yeniden adım atıyor. Mavi Marmara’da 9 vatandaşımızı şehit eden ve üç yıl sonra yeni bir süreç başlatan İsrail, Kültür Bakanlığı’nın davetiyle 9. Uluslar arası Çocuk Tiyatroları Festivali’ne katılıyor. Başkentte düzenlenen festivale İsrail’in yanı sıra birçok ülke davet edilirken, Filistinli çocuklar davet edilmedi. Hükümet’i buradan bir kez daha uyarıyoruz: Siyonist çete ile ilişkiler normalleştirilemez! İşgal altındaki Filistin sadece Gazze’den ibaret değildir. Kudüs ve Mescid-i Aksa da işgal altındayken, İsrail işgal ettiği tüm toprakları terk etmeden İslam ümmetinin ve insanlığın gözünde suçlu kalmaya devam edecektir.”



10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]