SAGİR, kürt sorunuyla ilgili açıklamalar yaptı

Sakarya Adalet Girişimi, Kürt sorunuyla ilgili gelinen aşamada herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirtirken, kıyafet yönetmeliğine karşı başlatılan sivil itaatsizliği desteklediğini açıkladı.

Sakarya Adalet Girişimi, 394. haftalık basın açıklamasında ülkedeki ve dünyadaki son gelişmeleri değerlendirdi. SAGİR adına İlim ve Hikmet Vakfı’ndan Behzât Çakmak’ın okuduğu açıklamada Kürt sorununda gelinen aşamayla ilişkili olarak “Sulh ve kardeşlik atmosferinin yeniden tesis edilmesi, özlemi çekilen diyalog ortamının kalıcı olması adına başlatılan teşebbüsü önemsiyoruz. Sürecin çok yönlü istismar edilmesine karşı uyanık olunması gerektiğini de hatırlatıyoruz. Söyleyecek sözü, dayanacak inancı ve beslenecek kitabı olanların bu sulh ortamını doğru değerlendirebileceklerini umuyoruz” dedi.  

Suriye\'deki saldırılar


Behzât Çakmak, komşu Suriye halkının kanı üzerinden bölgeyi dizayn etme emellerine kapılanların inisiyatif kapma girişimlerini “şeytanlık” olarak nitelendirirken, İslam alimlerinden Ramazan el Buti\'nin İman Camii\'nde bombalı saldırıyla öldürülmesiyle ilgili olarak da “Bu tür saldırıların Müslümanlar arasına ekilen fitne tohumlarının yeşermesine, ayrılıkların derinleşmesine fayda sağlamaktan başka bir işe yaramayacağına ve emperyalistlerin ekmeğine yağ süreceğine inanıyor, böyle kirli ve karanlık saldırıları kimden gelirse gelsin kınıyoruz” dedi.

Sivil itaatsizlik


Sakarya Adalet Girişimi adına yapılan açıklamada ayrıca Memur-Sen’in başlattığı ve Eğitim İlke-Sen, Aktif Eğitim-Sen, Özgür Eğitim-Sen ve Demokratik Eğitimciler Sendikası gibi sendikaların da destek verdiği sivil itaatsizlik eylemini destekleyerek “Her öğretmenin, memur ve çalışanın kıyafet tercih ve hürriyetinin hiçbir şarta bağlanmaksızın bir an önce teminat altına alınmasını bekliyoruz.” dedi. Açıklamanın sonunda İsrail’den Mavi Marmara katliamıyla ilgili gelen özür açıklamasıyla ilgili olarak da “Özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması çok önemlidir, siyasi anlamda bir başarıdır. Ancak ablukanın da kalkması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]