SAGİR 461. haftasında İsrail'i protesto etti

Sakarya Adalet Girişimi (SAGİR), İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto ederken; İsrail’le her türlü siyasi, askeri ve ekonomik ilişkinin kesilmesi ve işgali destekleyen firmalara yönelik boykotun sürmesi çağrısı yaptı.

Sakarya’daki 461’inci hafta adalet ve özgürlükler eyleminde İsrail’in Gazze’ye saldırıları telin edilirken; Filistin halkının İsrail karşısındaki direnişine destek verildi. adına Serdar Duman’ın okuduğu basın açıklamasında, “Gazze direniyor! Siyonist İsrail’in Filistin’de 3 yerleşimcinin öldürülmesini bahane ederek başlattığı soykırım bütün hızıyla devam ediyor. Siyonistler Gazze’yi havadan, denizden ve karadan bombalamaya devam ediyor. Şehitlerimizin sayısı 120’yi aştı. Siyonist İsrail’in elindeki gelişmiş silah imkânlarına rağmen, Gazzeli Müslümanlardan çok İsrail halkının telaş içinde olduğunu görüyoruz. Filistin direnişinin attığı füzeler nedeniyle Siyonistler sığınaklarından çıkamıyorlar” dedi. Siyonist yetkililerin ve medya organlarının ağzından Filistin direnişinin güç ve potansiyeline dair itiraflara yer verilen açıklamada, “Siyonistler bu kez çok daha hazırlıklı bir direnişin karşısında bocalıyorlar. Bizzat İsrail basının sansürleyerek açıkladığına göre atılan füzelerle 10’u aşkın İsrailli öldü, onlarca İsrailli de yaralandı. Siyonistler moral üstünlüğünü kaybetmiş olmanın telaşıyla kudurdular. Direnişin liderlerinin mescitlerde saklandığını iddia ederek mescitleri bombaladılar. Buradan sonuç alamayınca ‘o liderler okullarda saklanıyor’ dediler ve okulları bombaladılar. Ama yine kimseyi bulamadılar” ifadelerine yer verildi.

"
Şimdi Gazze’ye yardım zamanı"

Açıklamanın devamında, Duman yoğun saldırı altında olan Gazze halkının acil ilaç ihtiyacı olduğu da hatırlatılarak, “Şimdi Gazze’ye yardım zamanı. Gazze başta ilaç olmak üzere birçok yaşam malzemesine acil ihtiyaç duyuyor. Bir seferberlik oluşturarak Gazze’nin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde gidermeliyiz. Bu İslam kardeşliğimizin olmazsa olmaz gereğidir. Müslüman Sakarya halkının her zamanki duyarlılığını en üst seviyeye çıkaracağına inanıyoruz.” Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki olumsuzlukları birlik içinde aşma zamanının geldiğine dikkat çekilen açıklamada, “bunun için ilk şartın emperyalizmin İslam coğrafyasına ektiği zehirli etnik ve mezhebi ayrışma tohumlarını yok ederek ümmetin birliğini sağlamak olduğu” vurgulandı ve şöyle denildi: “Tüm dünya Müslümanları ümmet bilinciyle hareket edebilirse; ne Amerika, ne İsrail, ne de diğer emperyal güçler hiçbir şey yapamaz” diye konuştu.

Daha sonra eyleme katılanlar, Filistin halkının ve tüm insanlığın barış ve esenliği için Muharrem Demircan tarafından yapılan duaya iştirak ettiler. Duanın ardından İsrail bayrağı yakılarak “Özgür Kudüs, İsrailsiz bir dünya”, “Katil İsrail, Ortadoğu’dan defol”, “Hamas’a selam, direnişe devam” sloganları atıldı ve tekbirler getirildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]