SAGİR 417. haftada da Suriye'yi unutmadı

Sakarya Adalet Girişimi (SAGİR) tarafından bu hafta 417’incisi gerçekleştirilen eylemde Suriye konusunda Müslümanların ciddi bir sınavla karşı karşıya kaldıklarını belirtildi.

Sakarya Adalet Girişimi, 417’inci hafta basın açıklamasını, Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman okudu. Duman, ABD’nin öncülüğünde yapılacak olan Suriye operasyonu için gün sayıldığını belirterek, bu operasyona destek veren kesimlere özellikle Irak ve Libya müdahalelerini hatırlatmak istediğini söyledi. Duman açıklamasında, ‘Suriye’de Barışa Evet, Dış Müdahaleye Hayır’ diyerek, “ABD’nin öncülüğündeki sınırlı Suriye operasyonu için gün sayılıyor. Bu operasyona destek veren kesimlere özellikle önceki Irak ve Libya müdahalelerini hatırlatmak istiyoruz. Sonuçları ise ortada, Saddam yakalandı ve idam edildi. Bir buçuk milyon insan öldü, on binlerce kadına tecavüz edildi. 4 milyon çocuk yetim kaldı. Hala bombalar patlamaya devam ediyor. Şehirler, kasabalar ve hatta mahalleler mezhebi ve etnik olarak ayrılmış durumda. Türkiye’nin de içinde yer aldığı Libya müdahalesi 2011’de gerçekleştirildi. Kaddafi’nin iktidardan düşürülmesi ile sonuçlanan süreç sırasında elli bin kişi öldü. Bugün Libya’daki durum ise içler acısı” ifadelerini kullandı.

"Suriye\'de ilk adım ateşkes sağlanarak akan kanın durdurulmasıdır."

Irak ve Libya’nın sadece örneklerden ikisi olduğunu söyleyen Muhammed Emin Duman, “Afganistan, Somali, Sudan, Mali müdahale denince aklımıza gelen diğer ülkelerden bazıları. Amerika başta olmak üzere dünya egemenleri kendi çıkarları adına dünyanın değişik coğrafyalarına müdahale ediyorlar. Bu müdahalelerde demokrasi, insan hakları gibi değerlerin ayaklar altına alındığı argümanını kullanıyorlar. Daha doğrusu bu argüman üzerinden asıl niyetlerini gizliyorlar. Suriye konusunda Müslümanlar ciddi bir sınavla karşı karşıyadır. Elbette ki Suriye\'deki’ zulme karşı çıkacağız. Ancak yerel bir zalimi bertaraf etmenin yolu küresel zalimlerle işbirliği yapmak değildir. Küresel zalimler tıpkı Irak’ta ve Libya’da olduğu gibi buradaki ateşin daha da büyümesine yol açacaklardır” şeklinde konuştu.
Suriye’de atılacak ilk adımın ateşkes sağlanarak akan kanın durdurulması olduğunu söyleyen Duman, “Suriye’de ilk adım ateşkes sağlanarak akan kanın durdurulmasıdır. İkinci adım ise tarafsız gözlemcilerin denetiminde adil seçimlerin yapılmasıdır. Tarafların en kısa zamanda masaya oturmalarının sağlanması için başta Türkiye olmak üzere tüm bölge ülkelerine büyük sorumluluk düşmektedir. Aksi takdirde Suriye’de ateşin daha da büyümesi ve iç savaşın yıllarca sürmesi kaçınılmazdır” dedi.

Son olarak ise ODTÜ’de yaşanan başörtü sorununa değinen ve bu sözlü saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Duman, “Bu arada başörtüsü zulmü ODTÜ’de tekrar hortladı. Kemalist solu temsil eden Türkiye Gençlik Birliği militanları ODTÜ kampüsünde başörtülü öğrencilere stant açma izni vermedi. Kendilerini çapulcular olarak ifade eden bu grup başörtülü öğrencilere sözlü saldırıda bulundu. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” diye konuştu
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]