Sağanak yağış, Sakarya'daki caddeleri göle çevirdi

Sakarya\'da kuvvetli sağanak yağış nedeniyle caddeler göle döndü. Şehirde 2 saatte metrekareye 22 kilogram yağış düştü. Zemit katlardaki bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü\'nün kuvvetli yağış uyarısında bulunduğu Sakarya\'da yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle caddeler adeta göle döndü. Adnan Menderes Caddesi\'nin SSK Kavşağı ile Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında ki kesimde de büyük su birikintisi oluştu. Sürücüler zor anlar yaşadı. Maltepe Mahallesi\'nde alt yapı çalışmalarının yapıldığı bir sokakta yağmur sularının sürüklediği çakıllar bir evin bahçesini doldurdu. Alt yapı çalışmaları büyük zarar gördü. Meteoroloji Müdürlüğü\'nden alınan bilgiye göre, şehirde son iki saatte metrekareye 22.4 kilogram yağış düştü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri tıkanan yağmur kanallarını açarak caddelerde ki suları tahliye etmeye çalıştı. Kuvvetli yağış, zemin ve bodrum katlarda bulunan bazı ev ve iş yerlerinde su baskınına yol açtı.

Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle meydana gelebilecek dolu yağışı, ani sel, yıldırım, kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]