Sadece Olayları Yatıştırmak İstemişti

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düzenlenen bir asker eğlencesinde, henüz bilinmeyen bir nedenle kargaşa çıktı. Çıkan olayları yatıştırmak üzere bölgeye intikal eden polis ekipleri, havaya ateş açarak, tarafları ayırmak istedi. Bu sırada silahını yerine koymak isteyen bir polis memurunun tabancasından çıkan kurşun, meslektaşı Ahmet Sargın'a isabet etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Sargın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, olay Sakarya'nın Sapanca ilçesine bağlı Kestanelik Mahallesi'nde meydana geldi. Askere gidecek olan bir genç için düzenlenen eğlence sırasında yaşanan kargaşaya müdahale etmek üzere bölgeye giden polis ekipleri, havaya ateş açarak, tarafları ayırmak istedi. Bu sırada bir polis memuru, silahını yerine koyduğu esnada henüz belirlenemeyen bir nedenle bir anda ateş alan silahtan çıkan kurşun, meslektaşı Ahmet Sargın'a (43) isabet etti. Göğsünden yaralanan 13 yıllık polis memuru, Sapanca İlçe Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Sargın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.
Öte yandan çıkan olaylar sırasında biri vatandaş, diğeri polis memuru olmak üzere 2 kişi de darp edildi. İsmi öğrenilemeyen vatandaş ile polis memuru Nahit Kanca (34), ToyotaSa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Olayın ardından Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve Sakarya İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, hastaneye gelerek, olayla ilgili bilgi aldı. Vali Atak, "Kaza sonucu meydana gelen olay sebebiyle çok üzgünüz. Olayla ilgili bir polis memuru gözaltına alındı. Ekiplerimiz kargaşaya müdahale etmek için bölgeye gittiği sırada, tarafları dağıtmak için havaya ateş açmış. Daha sonra bir polis memurumuz silahını yerine koyarken, silah ateş almış ve meslektaşımız Sargın'a isabet etmiş. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan meslektaşımız ne yazık ki kurtarılamayarak şehit düşmüştür. Bu talihsiz olay nedeniyle son derece üzgünüz." dedi.

Bu arada savcılık olaya el koyarken, şehit olan polis memuru Sargın'ın cenazesinin Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]