SADAKAT: "Direnen Mısır halkıyla birlikteyiz"

Sakarya’da faaliyet gösteren 13 STK’dan oluşan Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu (SADAKAT) olarak yapılan 450. hafta basın açıklamasında Mısır’daki idamlar hakkındaki nihai kararın açıklanmasına iki gün kala, mahkemenin kararı ne olursa olsun direnen Mısır halkıyla dayanışma içinde olunacağı mesajı verildi.

Sakarya’da her Cumartesi yapılan adalet ve özgürlükler eyleminde 450. hafta basın açıklamasını Sakarya Dayanışma Derneği adına Muharrem Demircan okudu. Sakarya’da faaliyet gösteren 13 STK’dan oluşan Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu (SADAKAT) tarafından düzenlenen bu haftaki basın açıklamasında, 529 idam hakkındaki nihai kararın verilmesine iki gün kala, Mısır’da kurulan Minye Ceza Mahkemesi’nden çıkan karar ne olursa olsun Mısır’da direnen halkla dayanışma içinde olunacağı mesajı verildi.

SADAKAT adına yapılan açıklamada;

“Mısır’da halkın siyasetinin devlete temas etmesinin ve İsrail’in eskisi kadar güvende olmamasının ihtimali bile ‘devlet aklı’ tarafından hunharca cezalandırıldı.” ifadelerini kullanan Demircan, darbenin ardından cunta yönetimi tarafından İhvan’ı ve Mısır halkını iradesizleştirmeye ve teslim almaya yönelik zalimce bir baskı politikasını uygulamaya koyulduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelere karşılık Batılı devletlerin ağzını bıçak açmadığını söyleyen Demircan, suların durulmasıyla beraber Türkiye’den çıkan sesin de kimi hesaplarla yerini suskunluğa bıraktığını belirtti. Demircan, Mısır örneğinin hesaplarımızı egemenlerle uzlaşma üzerinden değil halkların dayanışma ve direnişi üzerinden yapmamız gerektiğini tekrar gösterdiğini vurguladı.

Açıklama, “Bizler Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu olarak, Mısırlı müstekbirlerin ve onların kurduğu mahkemelerin kararları ne olursa olsun direnen İhvan üyeleriyle ve direnen Mısır halkıyla birlikte olacağımızı ilan ediyoruz.” ifadeleriyle sona erdi.

Açıklama esnasında “Katil Darbe Düzeninin İdam Kararları Hükümsüzdür” yazılı pankart açılırken, “Sakarya’dan Mısır’a Direnişe Bin Selam”, “İslam Ümmeti Kabul Etmez Zilleti” sloganları atıldı, tekbir getirildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]