Sabit Efendi Konağı aslına uygun restore ediliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yeni bir dönüşüm projesini daha tamamlıyor, Yahyalar Mahallesi’nde bulunan Tarihi Sabit Efendi Konağı, aslına uygun inşa ediliyor.

Kat yapım çalışmalarının sona erdiğini duyuran Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktar, binanın iç ve dış cephe kaplamalarına ise kısa süre içerisinde başlanacağını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yenileme çalışmalarına bir yenisi daha ekleniyor. Tarihi Çark, Ofis Sanat Merkezi ve Sakarya Sanat Galerisi’ni şehre kazandıran Büyükşehir, şimdi de Tarihi Sabit Efendi Konağı aslına uygun yeniden inşa ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar hayata geçirilen proje ile ilgili yaptığı açıklamada kat yapım çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Başkan Oktar, “Şehrimize yeni bir proje kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda kat yapım çalışmalarımız sona erdi. Çatı inşaatı sürüyor. İnşallah iç ve dış cephe çalışmalarını da binanın dokusuna uygun olacak şekilde başlatacağız. Bölgeye değer katacak, cazibe katacak projemizi kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]