SABAH Derneği'nden iş güvenliği semineri

Afet Bilinçlendirme, Afete Hazırlama, Arama ve Kurtarma Derneği (SABAH) Taraklı Termal çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği semineri verdi.

Taraklı Termal toplantı salonunda gerçekleşen İş Güvenliği seminerine yaklaşık 80 personel katıldı. İş yerindeki kaygan zeminin ve gürültünün iş sağlığı ve güvenliği konusunda sorun oluşturan nedenler arasında olduğunu, birçok konuda iş yerinde önlemlerin alınmasının gerekliliğine vurgu yapan SABAH Derneği Başkanı İlhan Durgut, iş sağlığı ve güvenliği için iş yerlerinde en alttan en üstteki kişiye kadar herkesin içerisinde olduğu bir eğitim çalışmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

İş güvenliği konusunda bazı risklerin olduğuna işaret eden Durgut, ”Risk değerlendirmesinde iki şey vardır. Birincisi iş yerindeki veya ekipmanlardaki tehlikelerin tespiti. Mesela iş yerindeki gürültü bir tehlikedir. Gürültü sonucunda oluşacak etkilerden işitme kaybı bunun riskidir. Zeminin kaygan olması bir tehlikedir. Kaygan zeminde kayarak düşmek olayın riskidir. O zaman kişiler bulundukları yerde iyi bir risk değerlendirmesi yapmak zorundadır. Tabi bunu yaparken çalışanları da olayın içersine katmak gerekiyor. Yani bir kalite çemberi oluşturmak gerekiyor.”diye konuştu.

İş Sağlığı ve Güvenliği seminerinin ardında SABAH personeli Taraklı Termal’deki yangın tatbikatına katıldı. Yangın esnasında binada mahsur kalan iki kişiyi kurtararak ilk yardım müdahalesinde bulundular. SABAH İlhan Durgut başkanlığında, öğrenciler, öğretmenler, eczacılar, doktorlar, hemşireler, diş teknisyenleri, acil tıp teknisyeni, diğer sağlık mensubu, meslek sahipleri ve esnaflardan oluşan 310 kişilik bir üyesi bulunuyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]