Saadet'ten 'darbelere hayır' mitingi

Saadet Partisi Mısır\'da yaşanan darbe ve katliama dur demek için 14 Temmuz Pazar günü İstanbul Kazlıçeşme Meydanı\'nda miting düzenliyor.

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Mısır\'daki askeri darbeyi kınamak için partisince İstanbul\'da 14 Temmuz Pazar günü “Darbelere Hayır mitingi” düzenleneceğini belirterek, Sakaryalılara İstanbul’daki mitinge katılmaları için çağrıda bulundu. 

Saat 17.30\'da başlayacak olan mitingin katılımcıların toplu iftarıyla son bulacağını kaydeden Yıldırım, mitinge Arap ve Ortadoğu dünyasından birçok isimin katılmasını beklediklerini söyledi. Yıldırım yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Bir yıl önce Mısır’da, halkın yüzde 52 oyunu alarak seçilmiş bir Cumhurbaşkanına karşı yapılan darbeyi, zulme karşı olan hiç kimsenin kabul etmesi düşünülemez. Bu tür girişimlerde bulunanlar insan haklarını, demokrasiyi hiçe sayan zalimlerdir. Bu zalimler, mazlumların en tabii hakkı olan şiddete başvurmadan yaptıkları direnişe bile tahammül etmemekte, savunmasız insanların üzerine ateş açmaktadırlar. Her gün onlarca masum insanın canına kıyıyorlar. Sadece önceki gün 83 kişiyi katlettiler, yüzlercesini de yaraladılar. Saadet Partisi olarak dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir zulme rıza gösteremeyiz, sessiz kalamayız. Arakan’dan, Doğu Türkistan’a, Filistin’den Suriye’ye, akan Müslüman kanını tel’in etmek ve tüm zalimleri lanetlemek üzere 14 Temmuz Pazar günü de Mısır için milyonları toplayacağız. Sakaryalı halkımızı, Sivil Toplum Kuruluşlarını, kanaat önderlerini, yerel basınımızın değerli mensuplarını 12 Temmuz Pazar günü Kazlıçeşme meydanına bekliyoruz. Mazlum halkların kısılmış sesini gür bir seda ile haykırmayı kendine ilke edinen Saadet Partisi Mısırlı Müslümanların sesi olmak için orada olacağız. Mitinge, Pazar günü 16 ilçemizden 30 otobüs ile hareket edeceğiz. Hareket saati 14.00’de SP teşkilatları önünden olacaktır. Bu mitinge tüm halkımızı davet ediyoruz.”

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]