Saadet Partisi'nden Başbakan Erdoğan'a sert cevap

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp yıldırım,  AKP’nin milletin vicdanında meşruiyet sıkıntısı yaşadığını söyleyerek, “Eğer milletin iradesini istiyorlarsa o zaman yüzde 10’luk  zulüm barajını kaldırırlar” dedi.

Eyüp yıldırım, parti merkezinde yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın Saadet Partisi’ne yönelik sözlerini eleştirdi. Yıldırım, “Üstüne basarak tekrar ediyoruz AKP ve hükümetinin millet vicdanında meşruiyet sıkıntısı vardır ve millet vicdanındaki meşruiyetin ölçüsü Saadet Partimizin duruşudur” dedi.

Yıldırım, açıklamasının başında Gezi Parkı olayları sonrası Ak Parti’nin düzenlediği mitinglere ilişkin “Başbakan Gezi parkı olaylarındaki yanlış davranış ve açıklamalarının millet nazarında kabul görmediğini anlayınca, seçimlerdeki oy oranına güvenerek, milleti arkasına almak bahanesiyle mitinglerin önce Gezi Parkı olaylarına tepki olsun diye yapılacağını söyledi. Sonra Saadet Partimizin ve milletin tepkisinden korkarak ‘Mahalli idareler Seçimi Mitingleri yapacağız’ dedi. Ve son anda mitinglerin adını Milli İradeye Saygı Mitingi diye çevirdi” diyerek, Erdoğan’ın gergin ve yanlış tavırlarının neticesinde kaybettiği oyları mitingler vesilesiyle milleti kamplaştırarak geri çevirmek istediğini kaydetti.

“Yanlışı, yanlışla çözmeye çalışmaktadır. Bu mitingler milleti kamplaştırmaktadır. Mitinglerde başbakan baştan sona kavga üslubunu kullanmaya devam etmektedir. Gerginliği sürdürmek üzerine hareket edilmektedir” diyen Bitmez, milletin ise gerginlik istemediğinin, huzur istediğinin altını çizdi.

Yıldırım, Erdoğan’ın Saadet Partisi’ne yönelik sözlerine ise “Buna rağmen miting konuşmalarınızda, sanki katılmışlar ve destek veriyorlarmış gibi seslenmeniz ve Saadet Partililere teşekkür etmeniz millet vicdanında hissettiğiniz meşruiyet sıkıntısındandır. Üstüne basarak tekrar ediyoruz, AKP ve hükümetinin millet vicdanında meşruiyet sıkıntısı vardır. Ve millet vicdanındaki meşruiyetin ölçüsü Saadet Partimizin duruşudur. Sayın Başbakan bu millet çeşitli illüzyonlarla, narkozla ve medya manipülasyonuyla size oy veriyor, verdiriliyor olsa da yaptığınız yanlışları kesinlikle tasvip etmiyor bilesiniz” dedi.

Konuşmasında Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Refah Partisi kapatıldığında ortaya koyduğu tavrı da hatırlatan Yıldırım, “Eğer gezi parkı olaylarında gerçekten dış ve iç mihrakların millet iradesine darbe vurmak istediğine dair somut bilgi ve belgeleriniz varsa bunu millet vicdanında makus bulan meclis içindeki ve dışındaki siyasi partilerle paylaşınız. Bu bir siyasi kültürdür, bu bir siyasi edeptir, bu bir siyasi nezakettir. Bu konuda Erbakan hocamızın Refah Partisi kapatıldığında ortaya koyduğu davranışlardan ders almanızda fayda var. Hocamız, parti menfaati değil ülke menfaati ön planda tutulmuştur. Kardeş kavgası çıkmaması için azami dikkat gösterilmiştir. Suçlayıcı, ötekileştirici, kamplaştırıcı değil, kucaklayıcı, birleştirici, sakinleştirici bir üslup kullanılmıştır. Destek verseler de vermeseler de, siyasi partilerin hepsine gidilerek gerçekler paylaşılmıştır” açıklamasında bulundu.

"Kusura bakmayın doğruları söyleyeceğiz"

“Tenkitlerimizden dolayı şikâyetçisiniz. Eğer biz olmayan şeyleri söylüyorsak, iftira atıyorsak, hakaret ediyorsak el hak siz haklısınız. Yok, söylediklerimiz doğru da siz bunların dile getirilmesinden rahatsız oluyorsanız, kusura bakmayın biz doğruları söylemeye devam edeceğiz” diyen Yıldırım, uyarılarını sürdüreceklerini ifade etti. Eyüp Yıldırım , “Bizim sizi tenkit ettiğimiz noktalar inançlarımıza ve milli menfaatlerimize aykırı davranışlarınızdır. Bu durumlarda devamlı olarak uyarırız. Faydalı işi de tenkit etmeyiz. Yanlıştan vazgeçmenizi de takdirle karşılarız. Temel insan haklarına ve inançlarımıza aykırı kanuni düzenlemelerden ve icraatlardan vazgeçmezseniz uyarırız. Çünkü bizim temel düsturumuz “Hayra motor-Şerre fren olmaktır." Sizin millet menfaatine inançlarımıza uygun yapmadığınız, yapamadığınız hususlar Saadet Partisi’nin meclise girmesiyle mümkün olacaktır” dedi.

Patriotlar da mı millet iradesi?

Eyüp yıldırım, hem "Bunlar seçim mitingidir" diyeceksiniz sonra da "Saadet Partililer gelsin benim mitingime katılsınlar" diyeceksiniz cümleleri ile eleştirisini sürdürerek, şunları dile getirdi: “Hem Obama\'yla, Kerry\'le, Biden\'le, Perez\'le görüşeceksin, onlarla sarmaş dolaş olacaksın, ama Obama\'yla, Ricciardone’ye paylaştığınızı, milletten ve  Saadet Partisi’nden gizleyeceksin. Hem milleti kampalaştıracak tavır sergileyeceksin. Bu hassas ortamı siyasi ranta çevirmeyi hedefleyeceksin. Sonra da kalkıp Saadet Partisi’nden destek isteyeceksin.”

Saadetli Yıldırım, Türkiye’ye NATO tarafından yerleştirilen Patriot füze savunma sistemlerinin de millet iradesi ile mi yerleştirildiğini sorarak, “Malatya’ya füze kalkanı yerleştirmek Millet iradesi midir? ABD ve İsrail istiyor diye, Kahramanmaraş’a, Gaziantep’e, Adana’ya Patriot füzesi yerleştirmek millet iradesi midir? AB kapılarında azarlanmak millet iradesi midir? BOP Eşbaşkanı olmak millet iradesi midir? Millet sizden laf değil icraat istiyor.  Yapıyormuş gibi yapmakla olmaz” diye eleştirdi.

Milletin iradesini istiyorsanız barajı kaldırın

TBMM için uygulanan yüzde 10’luk barajı da eleştiren yıldırım, son olarak şunları kaydetti: “Bu mitinglere, \'Milli İrade Mitingleri\' adını veriyorsunuz. Oysa yüzde 10’luk baraj sistemi dünyada hiçbir ülkede olmadığı şekliyle sadece Türkiye’de vardır.  Bu ‘Zulüm barajıdır.\'  Bu bugün için sadece Saadet Partisi’nin önüne koyulmuş bir engeldir. Efendim ‘Bölücüler girmesin’ kallavi bir yalandır. Asıl hedef, milletin özü girmesin. Efendim; ‘İstikrar bozulur’ kocaman bir fasa fisodur. Asıl niyet rahatımız kaçmasın, yürekli insanlar girmesin. Eğer gerçekten milli irade konusunda samimiyseniz, gerçekten demokratsanız,  gerçekten milletin iradesinin, tam anlamıyla Meclis’e yansımasını istiyorsanız gelin bu barajı kaldırın. Biz de sizi alkışlayalım”

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]