Saadet Partisi uygun gördüğü ismi belirleyecek

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, “Milli görüş’ün ilke ve prensipleri çerçevesinde mevcut adayları ölçüp, biçip, tartacağız ve hep birlikte bir karara varacağız.” dedi.

Ankara’da genel merkezce yapılan İl Başkanları toplantısını değerlendiren ve izlenimlerini yerel basınla paylaşan Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, “Biz başından beri ifade ediyoruz; diyoruz ki; Milli görüş kişiler üzerinden değil ilkeler üzerinden siyaset yapar. Milli görüş Adamın adına değil, hak ve batıl mücadelesindeki duruşuna bakar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adayların kaşına gözüne, adına, soyadına değil, ilkelerimize uygun olup olmadığına bakacağız. Bir kuyumcu titizliğiyle teraziye koyacağız. Sonra tartacağız. Zenginden yana mı ? garibandan yana mı? Boğaz’daki patrondan yana mı, somadaki işçiden yana mı? Hans’tan yana mı Hasan’dan yana mı? ona bakacağız. Kararımızı ona göre vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Seçim sürecinde bir kriter daha eklediklerini anlatan Yıldırım, Cumhurbaşkanı adayının Gazze\'deki katliam karşısındaki duruşuna, Gazze konusunda nasıl bir tavır ortaya koyuyor olduğuna bakacaklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ekmelettin Bey, jest olsun diye Sayın Başbakan\'a 1000\'er lira gönderdi. Ekmelettin Bey\'den asıl jesti Gazze için bekliyoruz. Yıllarca İİT Başkanlığı yapmış biri olarak bütün islam ülkelerini Gazze için harekete geçirmesini bekliyoruz. Sayın Başbakanımıza gelince kendisi Ekmelettin Bey\'in gönderdiği 1000 lirayı ahlaki bulmadığı için geri iade etti. Kanaatimce doğru da yaptı. Şimdi merak ediyoruz ve bekliyoruz. Acaba Ekmelettin Bey\'in 1000 lirasına gösterdiği hassasiyeti 2005 yılında Yahudi Lobisinden aldığı üstün cesaret ödülü için de gösterecek mi?

Selahattin Demirtaş\'a gelince de ondan da İmralı için gösterdiği mücadelenin en azından bin de birini Filistinli masum kardeşlerimiz için göstermesini bekliyoruz.”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]