Saadet Partisi İl Başkanı Yıldırım'ın basın açıklaması

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım basın açıklamasında bulundu.

Cezaevlerini AKP’nin politikaları doldurdu

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Türkiye ve Sakaya ilimizin genel bir değerlendirmesini yaptığı basın açıklamasında, Anadolu’nun geçim kaynakları olan tarım ve hayvancılığının bitme noktasına geldiğini söyledi. Özellikle Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu aylarda et fiyatlarındaki artışın hiçte normal olmadığının altını çizen Yıldırım, “Tarım ülkesi olan bu topraklarda hayvancılık nasıl ilerlemez ? Dışarıdan hayvan ithal etmemeliyiz. Kendi üreticimize destek vererek, et fiyatlarını iyileştirmeye gitmeliyiz.” dedi.

Çöplerde bebek cesetleri

Büyükşehirlere doğru gerçekleşen göçler sonucunda büyükşehirlerde de toplumsal olayların yaşandığına dikkat çeken Eyüp Yıldırım, “İstanbul’un nüfusu 7-8 milyondan 16 milyona dayandı. Sadece İstanbul’a yapılan çılgın projelerle çok az bir zaman sonra nüfus 30-40 milyona ulaşacaktır. Bunun da emareleri var zaten Anadolu boşalıyor. Peki göç eden insanlar gittikleri yerlerde memnunlar mı? Göç edilen iller acaba huzur içinde mi? Hayır. Bununla beraber toplumsal olaylar da oluyor, daha önce cami önüne bırakılan bebekleri artık çöplüklerden topluyoruz. Sonra cinayetler, kapkaç olayları, hırsızlık vb. Nitekim Adalet Bakanlığı Ağustos ayı içerisinde yayınlamış olduğu bir rapora göre, cezaevleri Cumhuriyet tarihinin en yüksek doluluk oranına ulaşmıştır. Yani rakamla 151 bin kişi işlediği suçlardan dolayı cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Peki bu insanlar durup dururken mi suç işledi de içeri girdi? Önceki gün tespit edildiği kadarıyla bir yıl içerisinde Türkiye’de kadın cinayeti 169 olarak belirtildi. Bu cinayetlerin temelinde huzursuzluk, huzursuzluğu tetikleyen ise geçim sıkıntıları ve çoğu da Anadolu’dan ekmek bulmak için göç eden insanlar” şeklinde konuştu.

Daha doğmayan bebekler bile 7 bin 500 dolar borçlandırıldı

Türkiye’nin AKP döneminde tarihinin en büyük borçlanmasını yaşadığını ifade eden Yıldırım şunları kaydetti: “AKP, 2002 yılında işbaşına geldiğinde Türkiye’nin toplum borcu 230 milyar dolar civarındaydı. Şu an 650 Milyar dolar. ‘Hükümet, IMF’ye olan 21 Milyar dolar borcu ödedi’ diyorlar. İnsanımız IMF’ye ödenen borçla Türkiye’nin borçtan kurtulduğunu zannediyor. Tabiri caizse IMF’ye olan borcumuz devede kulak bile değildi. Bugün Türkiye’de devlet borçludur, millet borçludur, tüzel kişiler borçludur hatta doğmamış bebeler bile 7 bin 500 dolar borçludur. Ağlamanın sızlamanın kimseye faydası olmadığına göre ne yapmalıyız? Görev bizler düşmektedir. Tabii ki başta Saadet Partisi’ne düşmektedir. Her bir komisyonumuz, tarım, hayvancılık, ekonomi ve sosyal olaylar alanında ne yapılması gerekiyorsa, yapacaktır.”

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]