Saadet Partisi İl Başkanı Yıldırım, İsrail'i lanetledi

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, "Bir an evvel İslam ülkelerinden Filistin Barış Gücü oluşturulmalıdır. İsrail\'e müdahale dahil olmak üzere, en ciddi yaptırımlar gündeme alınmalıdır" dedi.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına ilişkin, basına yazılı bir açıklama yaptığı değerlendirmede Filistin Barış Gücü oluşturulmalı, İsrail\'in bu tavrını lanetlediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu yapılanlara doğrusu şaşırmıyorum. Filistin\'de okulları füzeyle vuran, masum çocukları, kadınları acımasızca katleden bir zihniyetten başka ne beklenebilir ki. İsrail konusunda söz biteli çok oldu. Lafla peynir gemisi yürümüyor. İsrail sözden değil güçten anlar. Tam tersine cılız açıklamalar, sözde kınamalar, bugün de Mescidi Aksa baskınında görüldüğü gibi İsrail\'i daha fazla cesaretlendirip, daha fazla pervasızlaştırıyor."

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa konusunda sadece Filistinlilerin değil, bütün İslam dünyasının imtihandan geçtiğini ifade eden Yıldırım, "İslam ülkeleri yöneticileri, İsrail\'in yaptıkları karşısında ortaya koydukları duyarsızlığın hesabını ne ümmet önünde ne de tarih önünde verebilecektir. Laf değil, icraat lazım. Bizim teklifimiz açıktır. Daha önce de söyledik. Bir an evvel İslam ülkelerinden Filistin Barış Gücü oluşturulmalıdır. İsrail\'e müdahale dahil olmak üzere, en ciddi yaptırımlar gündeme alınmalıdır."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]