Saadet Partisi hafta sonu Ankara'da...

Saadet Partisi Sakarya İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Ahmet Manav gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Önümüzde ülkemizin geleceğini belirleyecek çok önemli bir seçim var diyen Manav, 1 Kasım genel seçiminde AK Parti ile ittifak konusuna ilişkin, “Biz tek başımıza seçime gidecek şekilde hazırlanıyoruz. Tüm teşkilatlarımızla 6 Eylül de Ankara’da olacağız. İttifakla ilgili olarak diyeceğimiz şudur ki; Genel Merkezimizin tüm teşkilatlarımızla yapacağı istişareler neticesinde ne karar alınırsa bizler ona tabi oluruz” dedi.

Saadet Partisiz bir meclisin milletin sorunlarına asla çare olamayacağını vurgulayan Manav, bu açıdan 1 Kasım seçimlerinin tarihi bir fırsat olduğunu belirtti. Manav, 6 Eylül’de Ankara’da 81 İl ve 957 İlçe teşkilatıyla geniş katılımlı bir istişare toplantısı gerçekleştireceklerini ve seçim startını vereceklerini söyledi.

İlçelerde yapılan istişareler ve çalışmalar neticesinde kendilerine sunulan Aday Adayları listeleri ile birlikte İl Müfettişi, İl Başkanı, 16 İlçe Başkanı, İl Sorumlusu, geçmiş dönem milletvekili adayları ve SKM başkanlarıyla birlikte Ankara’da düzenlenecek toplantıya iştirak edeceklerini beyan eden Ahmet Manav, çalışmalarla ilgili oluşturdukları dosyayı Genel Merkeze ibraz edeceklerini dile getirdi.

Saadet Partisi Sakarya İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Ahmet Manav, 7 haziran öncesinden itibaren Türkiye’nin bu sene 8 ayı kaybettiğini ve dolar kurundaki 60 kuruşluk artışla bunun ülkeye bedelinin 240 milyar lira olduğunu söyledi. Manav, bunun vebalini ise 4 partinin 4’ününde de, bu süreçte, ülke kaygısıyla değil, parti kaygısıyla hareket etmelerine bağladı. 6 Eylül Pazar günü parti genel merkezinde büyük bir toplantı yapacaklarını, parti teşkilatı ve mensupları ile Ankara’da 1 Kasım seçimlerinin startını vereceklerini bildiren Ahmet Manav, “Türkiye genelinden binlerce Saadet Partili kardeşimizle, teşkilat mensubumuzla Ankara’da buluşacağız. Bu büyük buluşmada, bütün teşkilat mensuplarımızla “Seçime hazırlık ve istişare toplantımızı gerçekleştirerek” 1 Kasım seçimlerinin startını vereceğiz.” diye konuştu. “7 Haziran seçimlerinden sonra geçen 3 aylık süre gerçekten ülkemiz için, milletimiz için, İslam âlemi için büyük bir kayıptır.” diyen Manav, bunun sebebini ise 4 partinin 4’ününde de, bu süreçte, ülke kaygısıyla değil, parti kaygısıyla hareket etmelerine bağladı. Manav, “Dört partinin 4’ü de Birlik ve kardeşliği nasıl inşa ederiz diye kafa yoracaklarına, muhtemel bir erken seçimde oylarımızı nasıl arttırırız diye kafa yormuşlardır. Milletin geleceğini değil siyasi geleceklerini düşünmüştür. 4 partinin 4’ü de, hasbiliği değil, hesabiliği tercih etmiştir.” diye konuştu. Aslında kaybedilen zamanın 3 ay değil seçim öncesi ve sonrası ile birlikte 8 ay olduğunu kaydeden Manav, “Değil 3 ayın, 3 haftanın, hatta 3 saatin bile büyük bir önem arz ettiği tarihi bir süreçte, ülke taht oyunlarının esiri edilmiş, 3 ay boşa geçirilmiştir.” şeklinde konuştu.

Türk siyasetinin yaşadığı tecrübeyi; “5 aylık sürecin tek hayırlı ve olumlu sonucu, bizim her zaman söylediğimiz gibi, “Saadet Partisiz bir Meclis’in milletin sorunlarına asla çare olamayacağı” gerçeğini bir kez daha göstermesi olmuştur.” şeklinde değerlendiren Ahmet Manav şunları söyledi: “Saadet Partisi’nin içinde yer almadığı hiç bir Meclis, Türkiye’nin problemini çözemez. Milletin derdine derman olamaz. Üreten bir ekonomiyi, şahsiyetli bir dış politikayı ortaya koyamaz. Adil bir Hukuk Sistemi Kuramaz. Birinden 3 al, öbürüne 5 ekle. Sadece rakamlar değişir, ama sonuç değişmez” diyerek sözlerini noktaladı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]