Saadet Partisi: "AKP, Ne Yaptığından Habersizdir"

Saadet Partisi Adapazarı ilçe başkanı Eyüp Yıldırım ve teşkilat başkanı Hüsnü Kılıç, haftalık ziyaretler çerçevesinde Taşlık, Çökekler Mahallelerini ve Budaklar Köyü’nü gezdi. 

Buğday, pancar ve mısır  üreticisi ile konuşan Yıldırım, "AKP hükümeti IMF ne diyorsa onu yapıyor. Bilerek Türk tarımını yoke diyor" dedi.
 

AKP döneminde Türk çiftçisinin yarı yarıya yoksullaştığını söyledi. AKP hükümetinin IMF`nin verdiği talimatlar doğrultusunda bütün alanlarda olduğu gibi tarım politikasında da yanlış uygulamalara gittiğini bildiren Yıldırım, bilinçli olarak Türk tarımının yok edildiğini kaydetti.

Hesabını Veremezsiniz

Buğday, tütün, tatlandırıcı, pamuk ithalinin ve fındık ağaçlarının sökümünün ardından buğdaya verilen fiyatların Türk tarımının bilinçli bir şekilde yok edilişinin en iyi kanıtı olduğunu belirten Yıldırım, `AKP, IMF ne diyorsa ve ne dayatıyorsa onu yapıyor. Türk tarımını yok ediyor. Bu yok ediş ise bilinçli olarak yapılıyor. Her türlü tarım ürününü dışarıdan ithal ederek Türk çiftçisini ve tarımını bilinçli olarak yok etmeye başladılar. Önümüzdeki birkaç yıl sonra Türkiye tarım bakımından tamamen dışarıya bağımlı hale getirilecektir. AKP`ye sesleniyorum. Bundan vazgeçin, yoksa hesabını veremezsiniz` diye konuştu.  

Çiftçinin ve tarım alanında çalışanların perişan olduğunu belirten Yıldırım, uluslararası rekabetin göz önüne alınarak Türk çiftçisinin desteklenmesini, destek yapılan alanlarda ise destek oranlarının artırılmasını istedi.

Ne Yaptıklarından Habersizler!

Maliyetlerin düşürülmesinin de çok önemli olduğunu bildiren Yıldırım
, "Türk çiftçisi mazot ve enerji bakımında dünyanın en pahalı enerjisini ve mazotunu kullanmaktadır. Maliyetlerin aşağıya çekilebilmesi ve Türk çiftçisi ile tarımının ayakta durabilmesi için bu fiyatların makul seviyelere çekilmesi gerekir. Türk çiftçisi; tarlasını, traktörünü satan bugünkü durumdan kurtarılarak, teknolojik yatırımlar yaparak üretimi artıran ve ürün kalitesini yükselten, geliştiren bir seviyeye çıkarılmalıdır` dedi.

AKP hükümetinin ekonomik, dış politika ve iç politikada olduğu gibi tarımda da milli bir politikasının bulunmadığını belirten Yıldırım, kendilerinin de aslında ne yaptıklarından haberdar olmadıklarını kaydetti.

Hükümetin IMF`nin dayatmalarıyla Türkiye`yi bir yokoluşa doğru sürüklediğini belirten Yıldırım, `Çiftçilerimiz tüccarın eline, insafına bırakılıyor. Borsasında gördüğümüz kadarıyla buğdaya 29-34 krş , mısıra 40-42 krş ile alıcı bulabiliyor. Çiftçilerimiz bu kadar düşük fiyatlara buğday ve mısırlarını elden çıkartarak, elektrik borçlarının ilk taksitini ödemeye çalışmaktadırlar" şeklinde konuştu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]