"Rüya proje yılbaşına yetişecek"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehir genelinde devam eden çalışmaları inceledi.

Programı kapsamında ilk olarak Kamyoncular ve TIR Parkı’nda incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu’na, Erenler Belediyesi Başkanı Cavit Öztürk ve Arifiye Belediyesi Başkanı İsmail Karakullukçu da eşlik etti.

Başkan Toçoğlu, “Erenler’de bulunan mevcut TIR Parkı’nı kaldırdık. Şehrimize, 1’inci OSB’nin karşısında, nakliyeci esnafımızın daha rahat şartlarda çalışacağı modern bir tesis kazandırdık. Proje kapsamında, yazıhaneler, kafeterya, lokanta, idari büro, dinlenme ve konaklama tesisinin yanı sıra 35 bin metrekarelik TIR ve kamyon otoparkı inşa ettik. İnşallah, bayramdan sonra yeni Kamyoncular ve TIR Parkı’nın açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Kamyoncular ve TIR Parkı’nın önünde devam eden yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Toçoğlu, “Park’ın çevresinde de gerekli çalışmalar yapılıyor. 1. Organize Sanayi Bölgesi ve TIR Parkı’nın girişinde iki kavşak inşa ettik. Bu güzergahta yol genişletme ve tretuvar çalışmaları tamamlandı. Nakliyeci esnafımızın tesislere rahat bir şekilde giriş çıkış yapması için tasarlanan yola 5 bin ton asfalt dökülecek. İnşallah bu çalışmalarımız da kısa süre içerisinde tamamlanacak” şeklinde konuştu.

Rüya projeyi yerinde incelediler

Başkan Toçoğlu, daha sonra şehrin en önemli projelerinden biri olan Sakarya Park projesini yerinde inceledi. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar’dan devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Toçoğlu, “Hidroelektrik Santrali çevresinde başlattığımız rekreasyon çalışması devam ediyor. Sakarya Park Projesi’nin 1’inci etabı kapsamında oluşturulacak Necip Fazıl Kısakürek anıtı ve sosyal tesisler yapım aşamasında. İnşallah, şehrimizi Sakarya nehri ile buluşturacak rüya projenin birinci etabını yılbaşına yetiştireceğiz. 2014 yılından itibaren Sakarya Park, hemşerilerimizin buluşma yeri olacak” dedi.

32 derslik İmam Hatip Lisesi

Sakarya Park projesinin ardından eski Terminal arazisinde yapımı devam eden Sosyal Gelişim Merkezi inşaat alanını gezen Başkan Toçoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Daha mutlu bir Sakarya için hizmet edecek Sosyal Gelişim Merkezi, hızla yükseliyor. İnşallah projemiz tamamlandığında vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için hizmet edecek çok önemli bir çalışmayı hayata geçirmiş olacağız” şeklinde konuştu.
Başkan Toçoğlu, son olarak eski Vali Konağı arazisinde yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi’ni gezdi. İmam Hatip Lisesi’nin şehrin eğitim ve öğretim hayatına önemli katkılar sağlayacağını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Öğrencilerimizin daha rahat şartlarda eğitim hayatına devam edebilmeleri için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Eski Vali Konağı arazisinde başlattığımız 32 derslikli İmam Hatip Lisesi, şehrimizde önemli bir ihtiyacı karşılayacak, tarihi çizgileri ve mimarisiyle Sakarya’ya önemli bir değer katacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gerçekleştirdiği inceleme gezilerinin ardından vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Başkan Toçoğlu, “İnşallah Kamyoncular ve Tır Parkı’nı bayram ertesi açacağız, Sakarya Park projesinin birinci etabını yılbaşına kadar tamamlayacağız. Sosyal Gelişim Merkezi ve İmam Hatip Lisesi inşaatı devam ediyor. Hamdolsun, milletimizden aldığımız güç ile şehrimizde önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor, projelerimizi vatandaşlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, hayırlı bayramlar diliyorum. Bu güzel günlerin vesilesiyle Allah’tan aramızdaki samimiyetin, kardeşliğin gelişmesini diliyorum. Sakarya’da yaşayanların bu şehirde yaşamaktan mutluluk duyması amacıyla tüm hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum” ifadelerimi kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]