Rüstem Keleş; "Suyumuzun değerini biliyoruz"

22 Mart Dünya Su Günü’nü kutlayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş; “SASKİ Genel Müdürlüğü olarak suyun değerini çok iyi biliyor ve suya gönlümüzü katarak, yatırımlarımızı en efektif şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, 22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rüstem Keleş yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Canlıların en temel ihtiyacı olan su, yeryüzündeki en kıymetli kaynakların başında gelmektedir. Günümüzde su artık yerel değil, evrensel bir olgu olmuştur. Su kaynaklarının tükenmeye başladığı çağımızda susuzluk sorununa evrensel anlamda çözümler aranmaktadır. SASKİ Genel Müdürlüğü olarak suyun değerini çok iyi biliyor ve suya gönlümüzü katarak, yatırımlarımızı en efektif şekilde gerçekleştiriyoruz. Yarınlara sağlıklı içme suyu kaynakları bırakabilmek için, öncelikle mevcut su kaynaklarının en iyi şekilde korunması gerekmektedir. Bu konuda SASKİ olarak, gerek şehrimizin yegâne içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nün korunması noktasında ve gerekse altyapı yatırımlarında her kuruşun hesabını yaparak, şehrimize en verimli yatırımları kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu bilinç ve sorumluluğun bir gereği olarak bir taraftan Sakarya’da alternatif kaynaklar oluşturuyor, yeni arıtma tesisleri inşa ediyor ve yeni isale hatları döşüyor, diğer taraftan ise vatandaşlarımızın suyu en verimli şekilde kullanmaları için eğitim çalışmaları yürütüyoruz.”

Keleş, SASKİ Genel Müdürlüğü olarak, su kaynaklarının korunması ve verimli şekilde kullanılması noktasında sadece kendi çalışmalarının yeterli olmayacağını belirterek, "Bu noktada tüm insanlara görev düşmektedir. Tüm insanlığın, kaynakların kirletilmemesi, suyu tasarruflu şekilde kullanması da bu görevlerin ilk öncülüğüdür. 22 Mart Dünya Su Günü’nün, su konusunda toplumumuzun bilinçlenmesine katkı sağlamasını temenni ediyor ve herkesin Dünya Su Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]