Ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu hap ele geçirildi

Sakarya polisinin düzenlediği operasyonda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu hap ele geçirilirken, çeşitli suçlardan aranan 15 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı resmi ve sivil toplam 15 ekibin katılımı ile hafta sonu saat 20.00 ile 23.00 arasında Serdivan İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki metruk binalar açık alan olarak bilinen Sivritepe ve Paraşüttepe olarak bilinen yerlerdeki araç ve şahıslar, Adapazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki umuma açık yerlerde denetim yaptı. Denetimlerde; İstiklal Mahallesi’nde umuma açık yerde 1 adet ruhsatsız Magnum marka 12 kalibrelik pompalı tüfek ve 4 adet fişek ele geçirildi. Konu ile ilgili 1 şahsa işlem yapıldı. Ali Dilmen Mahallesi’nde faaliyet gösteren 1 kıraathanede 1 adet ruhsatsız 12 kalibrelik pompalı tüfek ve 28 adet fişek ekiplerce ele geçirilerek, 1 kişi hakkında işlem yapıldı. Arifiye de şüpheli araç içerisinde 1 adet ruhsatsız mauser yivli 9,65 mm çapında tüfek ele geçirilirken, 1 şahsa işlem yapıldı. Pabuççular Mahallesi’nde faaliyet gösteren umuma açık yerde 1 adet ruhsatsız 9 mm çapında Browning marka tabanca ve 13 adet fişek, 1 adet ruhsatsız kurusıkıdan bozma 6,35 mm çapında tabanca ve 6 adet fişek, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 4 adet fişek ele geçirilerek, konu ile ilgili 3 şahıs hakkında işlem yapıldı.

Yapılan kontrol ve denetimlerin devamında Erenler Merkez Mahallesi Erenler Caddesi üzerinde 1 şahsın üzerinde yapılan aramada 46 adet uyuşturucu hap ve 0,45 gr sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Palmiye Caddesinde yapılan uygulamada 1 şahıs üzerinden ruhsatsız 7,65 mm çapında Fatih marka tabanca ve 9 adet fişek ele geçirilerek, konu ile ilgili 1 şahsa işlem yapıldı. Uygulamalar esnasında çeşitli suçlardan aranması olan toplamda 15 şahıs yakalanarak, şahıslardan birinin 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi.

Kontrollerin devamında Ankara Caddesi üzerinde durumundan şüphelenerek durdurulan araç içerisinde, 798 adet uyuşturucu hap, 32 adet iddia kağıdına sarılmış içime hazır esrar maddesi, 1 adet ruhsatsız tabanca ve buna ait 5 adet 9 mm çapında fişek, 1 adet sustalı bıçak ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili 2 şahsa işlem yapıldı. Uygulama esnasında 1 iş yerine küçük yaşta çocuk bulundurmaktan, 1 iş yerine mekanda alkol ve sigara içilmesine müsaade etmekten idari yaptırım tutanağı uygulanmış, yine araç kontrollerine 1 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan, 1 araç sürücüsüne de dur ihtarına uymamaktan cezai işlemler uygulandı.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve sivil toplam 15 ekibin katılımı ile haftasonu yapılan kontrol ve denetimlerde 4 adet Ruhsatsız Tabanca, 4 adet tüfek ile 60 adet fişek, 1 adet sustalı bıçak ve 844 adet uyuşturucu hap ile 0,45 gr sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Konu ile ilgili 7 ayrı şahısa işlem yapılırken, gerçekleştirilen kontroller esnasında çeşitli suçlardan aranması olan 15 şahıs ekipler tarafından yakalandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]