Romanya'da Kültür Şöleni devam ediyor

Avrupa Birliği K1 Gençlik Değişim Programı Kapsamında Romanya’nın Ramnicu Sarat beldesinde bulunan Sakarya Gençlik Merkezi, E-Gençlik Derneği gönüllüleri Selim Durmaz , Ümran Saraç ve Semih Kaya İtalyan gönüllüler Francesco  Lo Giudice ve Giorgaia Scaglia  ‘ATCE Speranta Ramniceana’  adlı sivil toplum kuruluşunun  düzenlediği Romanya Kültür gecesine katıldı.

Romanya Kültür Gecesi

‘ATCE Speranta Ramniceana’  adlı sivil toplum kuruluşunun Türk ve İtalyan gönüllüler için özel olarak hazırladığı kültür gecesi tam bir şölen havasındaydı. Yerel gençlerin katılımıyla hazırlanan gecede geleneksel kıyafetlerle birlikte dans ve tiyatro oyunu sergilenirken, Romanya’nın geleneksel lezzetlerinden olan ‘Sarma’ ve ‘Kozonak’ ikram edildi. Gecede bir diğer sürpriz de gitarıyla Romence şarkılar söyleyen ve ‘Fărâmiţă Lambru’ adlı kemancının müziklerini seslendiren yerel şarkıcıya gönüllülerin  dans ve tezahüratlar ile destek vermesiydi. Oldukça coşkulu ve kalabalık bir halkın katılmıyla geçen gece yerel TV tarafından da yayınlandı.

Yaygın Eğitim Modeli

Diğer yandan ‘Learn to Get Involved’ adlı EVS projesinde çalışmalarına devam eden Türk ve İtalyan gönüllüler Romen kültürü ve dilini öğrenirken aynı zamanda kendi kültürlerini, oyunlarını ve danslarını Non-Formal (Yaygın Eğitim) modeli ile paylaşıyorlar.Türk ve İtalyan gönüllüler Ramnicu Sarat beldesinde İlkokul ve anaokuluna giderek gençlerle birlikte takım oyunları oynadı.

Daha önce Roman ortaokulunda afiş hazırlayan gönüllüler bu sefer anaokulunda Türk bayrağını çocuklar ile birlikte boyarken Türkçe ve İtalyanca şarkı söylediler.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]