Romanya'da geleneklerimiz canlandırılıyor‏

Avrupa Birliği K1 Gençlik Değişim Programı Kapsamında Romanya’nın Ramnicu Sarat beldesinde bulunan ve ‘ATCE Speranta Ramniceana’ adlı sivil toplum kuruluşunun desteğiyle yazılan ‘Learn to Get Involved In Europea’ adlı projede Sakarya Gençlik Merkezi, E-Gençlik Derneği gönüllüleri Selim Durmaz, Ümran Saraç ve Semih Kaya İtalyan gönüllüler Francesco Lo Giudice ve Giorgia Scaglia ile birlikte çalışmalarına devam ediyor.

Bayramlar ve Geleneklerimiz

Çalışmalarını anaokulu ve ilkokullarda sürdüren gönüllüler Dini Bayramlardaki geleneklerimizi tiyatral bir şekilde öğrencilerle birlikte canlandırdı. Bayram ziyareti, el öpme ve baklava ikramı geleneklerimiz öğrenciler tarafından oynandı ve beğeni ile izlendi.

Rumen Okulunda yaygın eğitim

Avrupa Birliği’ nin etnik ve kültürel ayrımcılığa dikkat çekmesi ve azınlık haklarına karşı saygıyı kabul etmesi Romanya gibi nüfusun önemli bir oranını oluşturan ‘Roman’ azınlığının da önemi hatırlatmıştır. Bu bağlamda Türk ve İtalyan gönüllüler okul ziyaret ettiler. Yaygın eğitim(NON-formal) methodu kullanan gönüllüler öğrencilerle birlikte afiş hazırladılar ve etkinlik Rumen toplumu tarafından oldukça dikkat çekti.

Yakar top ve sek sek oyunu

Geleneksel oyunlarımızdan olan Yakar top ve Sek Sek oyunu sokak aralarında oynadığımız ve unutulmaya yüz tutmuş , şimdi ise Romanya’lı öğrenciler tarafından yeniden yeşeriyor. Macar geleneksel oyunu ile benzerlik gösteren Sek Sek oyunu ve Yakar top oyununu oynayan Rumen gençler eğlenceli dakikalar geçirdi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]