Roman Vatandaşlara Yönelik İş Edindirme Projesi

Hendek Kaymakamlığı, Roman vatandaşlara yönelik, İstihdam Alanı Açacak Kursları Düzenleme, Sosyalleştirme ve İş Edindirme Projesi'ni hayata geçirdi.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki Eğitim Merkezi'nin birlikte yürüttüğü Roman vatandaşlara yönelik 'İstihdam Alanı Açacak Kursları Düzenleme, Sosyalleştirme ve İş Edindirme Projesi'nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, Mimoza Restoran'da verilen kahvaltıyla yapıldı. Bilgilendirme toplantısına İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sevban Yıldırım, Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sedat Abuç, küçük sanayi esnafı ve iş adamları katıldı. Proje kapsamında kursları bitirerek işe alınacak Roman vatandaşların asgari ücretlerinin yüzde 50'si ve sigorta ücretleri primlerinin tamamı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak. Kurslara 50 kişi kayıt yapıldı. Proje heyetinin yaptığı incelemelerde 50 kişinin içerisinde sekiz kişinin ilköğretim mezunu oldukları, diğerlerinin okur yazarlığı olmadıkları tespit edildi. 16 ile 40 yaş arası herkes projeye katılmak için başvuruda bulunuyor. Ayrıca okur yazarlığı olmayanlar için ayrıca okur yazarlık kursu açıldı.

İlköğretim mezunu olanların Anadolu Kalkınma Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim görerek kalfalık belgesi almaları sağlanacak. Proje hakkında bilgi veren Hendek Kaymakamı Harun Kaya, "Roman vatandaşlarımızın çalışmayı sevmeyen, işe yatkın olmadıkları ve çeşitli söylemlerin olduğunu duyuyoruz. Aslında içlerine girdiğinizde, sosyalleşmenin dışında olmalarına rağmen güzel yaşamak ve sosyalleşmek için çaba sarf ettiklerini görürsünüz. Araştırmalarımızın sonucunda gördüğümüz tablo da aralarında birkaç kişinin ilköğretim mezunu olduğu, birazının okur yazar olduğu ve çoğunun okur yazar olmadığı görüldü."

Bunun tek sebebinin parasızlık olduğunu anlatan Kaya, şöyle konuştu: "Böyle bir yapıyı ve pozisyonu ne benim ülkem ne de benim insanım hak ediyor. O anlamda bir şeyler yapılması gerekiyordu. Bu oluşum için ilk adımı atan ve daha güzel bir yaşam için toplu konut projesini hayata geçirerek Roman vatandaşlara daha güzel bir ortamda yaşamaları için çaba sarf eden Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci'ye teşekkür ediyorum."

Roman vatandaşların hem daha sosyal bir yaşantıya kavuşması hem de meslek sahibi olmaları için hazırladıkları projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Kaya, sözlerine şöyle devam etti: "Projeyi yürüten arkadaşlarımız ve siz iş verenlerin göstereceği fedakarlık ve destek ile birlikte bu vatandaşlarımız çok daha güzel yaşama kavuşacaklar. Projede kursları bitirerek işe alınacak Roman vatandaşlarımızın asgari ücretlerinin yüzde 50'si ve sigorta ücretleri primlerinin tamamını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılayacağız. Meslek sahibi olmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Roman vatandaşlar da, kaymakamlığın başlattığı projenin kendileri için çok faydalı olduğunu ve sosyalleşmenin yanında hayat şartlarının daha güzel olacağını ve meslek sahibi olarak iş sahibi olmayı çok istediklerini belirtti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]