Roman vatandaşlar mehteran takımı kurdu

Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel ve aralarında daha önce Mehteran Takımlarında çalışarak emekli olan bazı gruplar tarafından oluşturulan Romanlar Derneği Mehteran Takımı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret etti.

Başkan Dişli, yeni kurulan Mehteran Takımı’na bazı müzik aletleri ve mehteran kıyafeti hediye etti. Her kesimden enstrüman aletlerini çalan gruptan oluşan Mehteran Takımı, Başkan Dişli’ye trompetle Mehteran Marşı’nı çaldı.

Aralarında ses sanatçılarının bulunduğu gruptan bazı üyeler kendilerine armağan edilen enstrüman aletlerini çalarken bir grupta Türk Sanat Müziği’nin sevilen parçalarını Başkan Dişli için seslendirdi. Çalınan enstrümanları ve seslendirilen parçaları beğeniyle dinleyen Başkan Dişli, “Çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Atalarımızın geleneğini sürdürerek gelecek nesle köprü görevi yapacaksınız. Belki bakıldığında mehteran takımları çok ön planda durmuyor gibi ama yaptığınız iş gerçekten çok önemli. Osmanlı’dan devraldığınız bu mirası layıkıyla yaşatacağınıza inanıyorum. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi. Yeni kurulan mehteran takımı çalışmalarını yapabilmek için Başkan Dişli’den yer isterken Başkan Dişli, Mehteran takımının yer talebi için ilgili birimlere talimat verdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]