Richmond Oteli davasında ilk duruşma yapıldı

Richmond Otel\'e \'Usulsüz Ruhsat\' verilmesi ile ilgili davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

Saat 11:35 de Sapanca Asliye Ceza Mahkemesinde  görülen 1.duruşmaya, dava müştekisi Murat Albaş’ın, yanında Avukatı Fahri Örengül olduğu halde mahkemede hazır bulundu.

Sanıklardan Murat I.’nın ve diğer sanıkların Avukatı Burhan Fırat Gökdemir’in katılımıyla başlayan davada;

Sanık Murat I., mahkemeye yazılı savunma dilekçesi vererek, hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini beyan etti. Müşteki vekili Av. Favri Örengül Sanık Murat I.\'ya kaç yıldır Belediyede çalıştığını ve otelin depremden sonra yıkılıp yıkılmadığını sordu. Sanık Murat I. bu soruya ; “Ben 25 yıldır Belediyede çalışmaktayım. Benim asıl işim veteriner hekimliktir. Benim sadece işyeri açma ruhsatı ile ilgili sorumluluğum var. Bu sorulara ben cevap veremem” dedi.

Müşteki Murat Albaş vekili Av. Fahri Örengül’ün “İşbu davanın SASKİ - Büyükşehir Belediye Başkanlığı - Çevre Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı\'na” ihbarını talep ettiği ve mahkemenin bu talebi yerinde bularak davanın ilgili kurumlara bildirilmesi yönünde karar aldı.

Dava, sanıkların Avukatı Burhan Fırat Gökdemir’in Mahkemeden süre talep etmesi ve mahkemece ilgili kurumlar ile gerekli yazışmaların yapılması için 09/09/2013 tarihine ertelendi. Ayrıca Mahkeme usulune uygun davetiye tebliğine rağmen  Duruşmaya gelmeyen Sanıklar ; Sapanca Belediye Başkanı İbrahim USLU, Sapanca Belediyesi Fen işleri Müdürü Erdinç S. ve Belediye görevlisi Suat B. hakkında zorla getirme emri düzenledi.

Duruşma sonrası CHP\'li Murat Albaş şu açıklamaları yaptı ;


Bu otel , Bakanlık onaylı 1/25000 lik planına, 3194 sayılı İmar Kanununa , Kıyı Kanununa, Su Kirliliği Yönetmeliğine, Çevre Kanununu vb. Kanun ve Yönetmeliklere aykırı yaptırılmıştır. Belediyemiz bir yandan hukuki temeli olmayan Mutlak Koruma Bandı\'na böylesi hukuksuz bir yapının yapımına göz yumup teşvik ederken, diğer yandan hemşerilerimizin taleplerini Yasa ve Yönetmelikleri ileri sürerek engellemekte, yıkmakta ve cezalar kesmektedir.Bu adil bir uygulama değildir.Yasalar önünde eşit muamele Halkımızın temel Hakkıdır.Belediyemizin hukuksuz birçok icraatı bulunmaktadır ve bizler bunlarıda yakınen bilmekte ve takip etmekteyiz.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]