Rektör Elmas, yükseköğretimde Türk-Arap Kongresi'ne katıldı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretim Kurumu (YÖK), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), İstanbul Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, ve Arap Üniversiteler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Yükseköğretimde Türk-Arap Kongresi’ne katıldı.

Türk ve Arap üniversitelerini bir araya getirmek ve aralarında daha iyi bir işbirliği oluşturmak amacıyla İstanbul’da düzenlenen kongreye Rektör Prof. Dr. Elmas’ın yanı sıra, YÖK üyeleri Prof. Dr. Durmuş Günay, Prof. Dr. Tufan Buzpınar, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Alper Kutay, Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, ulusal ve uluslararası çok sayıda rektör ve rektör yardımcıları ile Afrika, Sudan, Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin, Cezayir, Yemen, Irak, Mısır, Libya, Makedonya ve Birleşik Arap Emirlikleri\'nden çok sayıda bilim insanı katıldı.

Kongreye 15 ülke 140 üniversite katıldı

15 ülkeden 140 üniversitenin katıldığı kongrenin açılış töreninde konuşan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kongre Genel Sekreteri Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, Türkiye\'de ilk kez gerçekleştirilen kongrede Türk-Arap dünyasının yükseköğretiminde yeni eğilimlerin tartışılacağını söyledi. Prof. Dr. Alimoğlu, kongrenin hedefinin Türk- Arap yükseköğretim kurumları ve bilim adamları arasında yakın ve sıcak ilişkilerin kurulması, karşılıklı değişim programları, hızla gelişen bölgesel yakınlaşmaya paralel biçimde ortak ve vizyoner bilim üretimine zemin hazırlanması olduğunu dile getirdi.

Arap Üniversiteler Birliği Başkanı Sultan T. Abu-Orabi de açılışta yaptığı konuşmasında, çok önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, başarmak istedikleri ortak hedeflerinin olduğunu söyledi. Ortak işbirliği sağlamak üzere kültürel benzerliklerden yararlanılabileceğini ifade eden Abu-Orabi, konferansın sürdürülebilir bir diyolog sürecini başlatmak için çok büyük bir adım olduğunu sözlerine ekledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]