Rektör Elmas, Yükseköğretim Çalıştayı'nda kaliteyi anlattı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 26-27 Mayıs tarihlerinde Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK), YÖK ve Islam Ülkeleri Kalite Ajansları (IQA) işbirliğinde KKTC’de düzenlenen “Yükseköğretim Çalıştayı”na ve 27-29 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen “Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı”na katıldı.

KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da düzenlenen Yükseköğretim Çalıştayı, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, IQA Başkanı Dr. Jawaher Shaheen Al-Mudhahki ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, açılış konuşmalarının ardından düzenlenen oturumda “Sakarya Üniversitesi’nde Kalite Odaklı Yönetim” başlıklı bir sunum yaptı. Sakarya Üniversitesi’nde Bologna süreci ve yükseköğretimde kalite çalışmaları kapsamında yapılan uygulamalar hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Elmas, ayrıca Sakarya Üniversitesi tarafından geliştirilen Kalite Odaklı Yönetim Modelinin İslam Ülkeleri üniversitelerince de kullanılabileceğini, böylece daha kolay işbirliği sağlanacağını söyledi. Rektör Elmas, konferans sonrasında KKTC Cumhurbaşkanı tarafından katılımcılara verilen resepsiyona katıldı.

İstanbul Üniversitesi’nde akademisyenler, öğretmenler ve eğitmenlere yönelik uluslararası bir eğitim etkinlik olan “Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı”na da katılan Rektör Elmas, burada “Yükseköğretimde Kalite ve Teknoloji Süreci: SABİS” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Elmas, burada yaptığı sunumda üniversitede bilişim alanında yapılan yenilikler ile Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi (SABİS) konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Konferansta ayrıca, ABD’den gelen uzmanlarla Sakarya Üniversitesi\'nin sistemi hakkında değerlendirilmeler yapıldı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]