Rektör Elmas yeni hedeflerini anlattı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yeni proje ve hedeflerini gerçekleştirme yolunda önemli adımlar anlatmak için bir basın toplantısı düzenledi. Sakarya Üniversitesi lokalinde düzenlenen toplantıya başta Rektör Elmas olmak üzere, Dekanlar ve basın mensupları katıldı.

"Bütün bölümlerimizi akredite olmasını istiyoruz"

Sakarya Üniversitesinde bulunan bütün bölümlerin akredite olmasını istediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Dünya’da eğitimin öğretimin ölçüldüğü en önemli husus akreditasyondur. Bizim bu seneki hedefimiz tüm bölümlerimizin ki 84 bölümümüz var bu Türkiye’de bir rekor olacak. Bütün bölümlerimizin akretide olmasını hedefliyoruz. Mühendislik fakültemiz, Bilişim fakültemiz ve Fen - Edebiyat Fakültemiz, bu süreçten geçti burada 36 yakın programımız var. Teknoloji fakültesi başvurdu mart ayında saha ziyareti olacak. İşletme Fakültesi, Siyasal Bilimler Fakültesi ve Eğitim Birimler Fakültesi yine başvurularını yaptı. Dolayısıyla tüm bölümlerimiz aslında dış değerlendirmeden geçmiş olacak. Bu bir rekor Türkiye’de. Bu kadar bölümünü akredite eden hiçbir üniversite yok” dedi.

"Yaz okullarını tekrardan açtık"

Yaz okullarını kapatılmasının ardından tekrar faaliyete geçirdiklerini belirten Rektör Elmas, “Yaz okulunu en iyi uygulayan üniversiteydik ama YÖK ve Başbakanlığa 20 bine yakın dilekçe gitmiş. Öğretmenler bizi bırakıyorlar gibi bir algı oluştu. Bize gelen tepkiler neticesinde kaldırmıştık yaz okulunu ama üniversite için bir kayıp ülke içinde bir kayıp. Mayıs’tan Eylül’e kadar üniversitemiz bomboş. Burada eğitim ve öğretim alan öğrencilerimiz varsa 5 bine yakın öğrencimiz başka üniversiteye gitti bu eğitim için. Yaz okulunu açtık. Burada yaptığımız bir değişiklik şu buradan ilan ettik yaz okulu açılacak diye tüm dersler için” diye konuştu.

"SAÜ sıralamalarda yükseliyor"

Diğer üniversitelerin yaptıkları değerlendirmelerde Sakarya Üniversitesi’nin sırasını yükselttiğini belirten Elmas, “Teknokent iki tane bina yaptık ve üçüncüsü yolda. Türkiye’de en hızlı yükselen tek Teknokent. Artık Teknokentte bir dönüşüm yapma aşamasına geldik. Çünkü kümelenip daha çok Türkiye’nin ekonomisine katkı bulunacak işler yapmaya yönlendireceğiz. URAP sıralamasında 20 sıra yükseldik. Üniversiteleri Türkiye’de hemen hemen değerlendiren bir kuruluş ODTÜ’nün bir değerlendirme merkezi var. Dünya’da 12 -13 tane değerlendirme merkezi var. Aslında bizim üniversite hep ileri gitmiş. Türkiye’deki çoğu üniversiteler bu sıralamalarda geriye gitmiş. Önemli üniversiteler geri gitmiş, ama Sakarya Üniversitesi puanını yükselten üniversite oldu” ifadelerini kullandı.
Program soru cevap kısmının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İHA

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]