Rektör Elmas, SAÜ'yü tercih eden öğrencilere teşekkür etti

Rektör Elmas, Sakarya Üniversitesi’ni tercih eden öğrenci adaylarına teşekkür etti.

Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler için bir mesaj yayımladı. Rektör Elmas mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili öğrenciler;

Uzun ve yorucu bir sınav maratonunu başardınız, doğru ve isabetli bir tercihle Sakarya Üniversitesi ailesine katıldınız. Aramıza katıldığınız için teşekkür ediyor, üstün başarınızdan dolayı kutluyorum.

Üniversiteler, sadece profesyonel meslek sahibi insanların yetiştirildiği yerler olmayıp, çalışma hayatınızda gerekli bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra, kişiliğinizi oluşturacak entelektüel birikimi de sağlayan kurumlardır.

Üniversitemiz, temellerinin atıldığı 1970 yılından bu yana, hemen her alanda dünya standartlarında eğitim veren bir üniversite konumuna gelmiştir. Yükseköğretim alanında dünyada yaşanan gelişmeleri ve değişimleri yakından izlemekte ve örnek uygulamalar yapmaktadır.

Sakarya Üniversitesi, eğitim alanında, Avrupa Birliği tarafından verilen AKTS Etiketi ve Diploma Eki Etiketini ikinci kez alan tek üniversitedir. Üniversitemiz ve bölümleri dünyanın herhangi bir kuruluşundan akredite olmaya hazır durumdadır. Ayrıca dünyanın saygın ödüllerinden biri olan “EFQM Mükemmellik Ödülü” ile başarısının kalıcılığını belgelemiştir.

Dünyaya açık, analiz yetileri gelişmiş, sosyal iletişim becerileri yüksek, liderlik kabiliyetleri güçlenmiş nitelikli mezunlar yetiştirmek Sakarya Üniversitesi’nin temel misyonudur. Çalışma ortamları, akademisyenler, altyapı, yönetim felsefesi ve diğer tüm etkinlikler bu anlayış çerçevesinde şekillenmektedir.

Sevgili öğrenciler,

Geleceğimizin birer temsilcisi olarak, Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gördüğünüz sürede bizlere emanetsiniz. Yaşadığımız bilgi çağında kampüs içi ve dışı ortamların sürekli öğrenmeyi destekleyecek bir atmosferde olması çok önemlidir. Ayrıca, sizlere bir gelecek sağlamanın yanı sıra, en iyi koşullarda yaşama ve sosyalleşmenizden de sorumluyuz. Bu konuda kampüs dışında sizlere hizmet verecek olan Sakarya şehri, sürekli gelişen imkanları ile sizi en iyi şekilde ağırlamaya hazırdır. Kişinin yaşam alanı ve yaşadığı ortamdaki kişi sayısı sürekli öğrenme açısından önemlidir. Bu doğrultuda şehrimiz ve özellikle üniversitemiz çevresinde yer alan, öğrencilerin birbirinden izole yaşadığı hem kültürel hem sosyalleşme hem de yetişme anlamında kendilerine yeterli katkı sağlamayacağını düşündüğümüz apart tipi bireysel mekanlar yerine, sundukları ortak yaşam ve hizmet alanlarıyla yurt ve diğer toplu kalma mekânlarını tercih etmenizi öneriyorum.

Hayatınızı şekillendireceğiniz bu en önemli evrede, üniversitemizin tüm çalışanları yanınızda olacaktır.

Sakarya Üniversitesi ailesine katıldığınız için tekrar kutluyorum."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]