Rektör Elmas: "Öğrencilerin ufukları bizden açık, anlamaya çalışmalıyız"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitelerdeki olayların asıl sebebinin öğrencileri anlamamaktan kaynaklandığını belirterek, "Çoğu yerde öğrencilerin ufku bizden daha açık. Bunu kabul ettik. Biz yeni bir yöntem benimsedik. SAÜ olarak öğrencileri yönetmeye çalışmıyoruz. Onları anlamaya çalışıyoruz. Bu bakımdan üniversitemizde olay çıkmıyor." dedi.

Öğrencilerin dünyanın en aktif varlıkları olduğunu vurgulayan Elmas, onları baskı altında tutarak idare etmenin, yönetmenin zor olduğunu vurguladı. Diğer üniversitelerde meydana gelen olaylardan sonra üniversite yönetimi olarak farklı bir yöntem uygulamaya başladıklarını dile getiren Elmas, "Üniversite yöneticisi olarak şöyle bir modeli benimsedik. Öğrencileri yönetmek, yönlendirmek, idare etmek yerine onları anlama yöntemi uygulamaya çalışıyoruz. Üniversite öğrencileri artık eskisi gibi değil. Öğrenciler dünyaya açık, her şeyin farkında olan kişiler. Ufuklarının bizden çoğu yerde daha açık olduğunu kabul ediyoruz ve buna inanıyoruz. Dolayısıyla yönetim biçimimizi de onları anlamaya üzerine kurguladık." diye konuştu.

"Öğrencinin stresini sıfıra indiren yöntemler uyguluyoruz"

Elmas, üniversitede olayların çıkmasını önlemek için öğrencinin stresini, gerilimini sıfıra indirecek yöntemler uyguladıklarını ifade etti. Öncelikle aksama olmadan yemek, ulaşım ve 24 saat kütüphane hizmeti verdiklerini anlatan Elmas, ayrıca, her görüşten öğrenciye kendini rahatça ifade edebilme imkanı sunduklarının altını çizdi. Elmas, şöyle konuştu: "Üniversitemizde 136 öğrenci kulübü var. Salonlarımız her gurup ve fikirden öğrencilere açık. Hangi görüşten olursa olsun öğrencilerimize kendini ifade etmesine imkan tanıyoruz. Aynı anda yan yana salonlarda 3-4 farklı görüşe ait öğrenci gurupları etkinlik toplantı yapabiliyor. Bir guruba izin verirken diğer gurubu dışlamıyoruz. Herkese eşit davranıyoruz. Öğrenciler bunu görüyor ve olay çıkarmıyor. Üniversitede özgürlük ortamı yaşatmaya çalışıyoruz. Şiddet unsuru olmadığı sürece herkesin kendisini ifade etmesini sağlamakta ısrarlı ve kararlıyız. Bir çok üniversitede çeşitli olaylar olurken üniversitemizde şimdiye kadar bir olay meydana gelmedi."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]