Rektör Elmas, MEB'in yeni sistemi hakkında bilgiler verdi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) üniversiteye giriş sistemiyle ilgili planladığı çalışma yapıldığı takdirde eğitim sisteminin dünyaya uyumunda önemli bir aşama kaydedileceğine inandığını söyledi.

Rektör Elmas, yaptığı açıklamada, MEB\'in üniversiteye giriş sistemiyle ilgili yeni çalışma planladığını belirtti.

Test sistemiyle yapılan sınavlar yerine açık uçlu ve kişilerin farklı yetkinliklerinin dikkate alındığı bir değerlendirme sisteminin dünyadaki eğitime ilişkin gelişmelere yakın olduğunu anlatan Elmas, şunları kaydetti:

"Bir kişinin eğitimini alırken yanında iletişim, grup çalışması, yaratıcılık, matematik okur-yazarlığı gibi evrensel becerileri kazanmalarını istiyoruz. Dolayısıyla sınav sisteminin de dünyadaki eğitim ve öğretimdeki temel mantığa uygun hale gelmesi gerekir. O nedenle MEB\'in 2-3 yıl sonra yapmayı planladığı çalışmaların çok olumlu olduğunu düşünüyorum. MEB\'in üniversiteye giriş sistemiyle ilgili planladığı çalışma yapıldığı takdirde eğitim sisteminin dünyaya uyumunda önemli bir aşama kaydedeceğine inanıyorum."

Elmas, SAÜ\'nün yükseköğretimdeki yeterlilik, yetkinlik ve Avrupa sürecini takip eden bir üniversite olduğuna işaret ederek, öğrencilerin kendi mesleklerinin yanında daha esnek ve dünyaya açık beceri kazanması için yoğun çalışmalar yaptıklarını anlattı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]