Rektör Durman'dan Kalite Toplantısı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, kalite yönetim çalışmaları çerçevesinde, üniversiteye mal ve hizmet sunan kuruluşların temsilcileri ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Mehmet Durman'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Prof. Dr. Rıza Güven, Sakarya Üniversitesi öğrencileri, basın mensupları, üniversiteye mal ve hizmet sunan temsilciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasında üniversitenin tüm hizmetlerinde kalite düzeyini sürekli arttırmayı amaçladıklarını dile getiren Rektör Mehmet Durman, "Sizlerle birebir iletişim kurmayı arzu ettik. Üniversitenin tüm hizmetlerinde kalite düzeyini sürekli arttırmayı amaçlıyoruz. Kendi başımıza bunları planlarken, sizleri de bu yapı içerisinde görmeyi istiyoruz. Sizler ve bizler diye bir kavram bizler için geçerli değil. Bir bütünüz; toplam kalite diyorsak, hepimiz bir bütünün parçalarıyız." dedi. "Sizlerin sağlamış olduğu kalite bizim için önemli" diyen Rektör Durman, "Sizlerin sağlamış olduğu kalite, üniversitenin kalitesini anlamak açısından önemli. Arzu ettiğimiz son nokta üniversitemizin mükemmellik merkezine dönüşmesi" dedi.

Herkesin Memnun Olduğu Bir Ortam Yaratmaya Çalışıyoruz

Toplantıda üniversitenin kalite çalışmalarını tanıtan Durman, "Üniversitemiz bünyesinde 8 fakülte var. En son tıp fakültesi açıldı. Eğitim ve öğretim başladı. İnşallah 2010 yılı sonunda tam teşekküllü olarak faaliyete geçecek." diye konuştu. Durman, "12 meslek yüksek okulu, 296 program ve 13 araştırma merkezimiz var. Üniversitemizde şu anda 46 bine yakın öğrencimiz var. 50 bin öğrenci kapasitesine yakınız. 1204 akademik personel var. Kampus alanımız 2 milyon metrekare. Kalite çalışmalarımız 2001 yılında başladı. Amacımız, 2010 yılında Avrupa Kalite Ödülü'nü alan ilk Türk üniversitesi olmak. Bunun için sizlerle beraber daha fazla çalışmamız gerekiyor. Herkesin memnun olduğu bir ortam yaratmaya çalışıyoruz." dedi. Durman, konuşmanın devamında şunları kaydetti: "Üniversiteyi yönettiğimiz 11 temel stratejimiz var. TEKNOPARK için çalışmalarımız sürüyor. Şu anda kampus girişindeki alanı TEKNOPARK için ayırdık. Şubat ayı sonunda hizmete başlayacak. Sizlerden beklentilerimiz var." dedi.

Sunumun ardından katılımcılarla, soru cevap şeklinde sorunlar ve öneriler konuşuldu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]