"Rekor Kırmaya 40 Bin Seyirci Kaldı"

Sinema oyuncusu Şahan Gökbakar, Recep İvedik 2 filmini 6 haftada 4 milyon 270 bin kişinin izlediğini belirterek, "İlk filmin rekorunu kırmaya 40 bin seyirci kaldı." dedi.

Şahan Gökbakar, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde öğrencilerle söyleşiye katıldı.

Öğrencilerin Recep İvedik 2 filmiyle ilgili sorularını cevaplayan Gökbakar, filmi çekerken bu filmin bu kadar fazla gişe yapacağını ve Türk sinemasının rekorlar filmi olacağını öngörmediklerini belirtti. Recep İvedik 2 filmini şu anda 4 milyon 270 bin kişi izlediğini kaydeden Gökbakar, ilk filmin rekorunu kırmaya 40 bin seyircinin kaldığını ifade etti. Gökbakar, "İlk filmi 4 milyon 300 bin kişi izlemişti. İlk film bu sayıya 10. haftada ulaştı, ikinci film ise 6. haftada ulaştı.'' dedi.

Filme getirilen eleştirileri umursamadığını, filmin keyifli kısmıyla ilgilendiğini anlatan Gökbakar, edepsiz ve ahlaksız biri olmadığını söyledi. Filmin içinde kullanılan kelimeler ve esprilerin herkesin günlük hayatında rahatça yaptığı ve yapmaktan çekinmediği espriler olduğunu ifade eden Gökbakar, şöyle konuştu: "Sonuçta ben de edepsiz ve ahlaksız biri değilim. Benim de hayatımda ahlak kuralları var. Bence yapılan filmin içinde kullanılan kelimeler ve esprilerin çoğu hepimizin günlük hayatında rahatça yaptığı ve yapmaktan çekinmediği espriler. Bunun aksini de iddia eden olmadı. Edenleri de sosyal hayatlarında gördüm. Ben hiç küfür etmem diyen birine inanmıyorum. Şöyle bir şey yok; bir film çıkar ve o ülkenin çocukları bir anda küfür etmeye başlar. Biz de çocuk olduk. Birbirimizi kandırmayalım. Ben de çocukken binlerce figür gördüm. Ben de çocuk oldum. Ben çocukken Cem Yılmaz vardı. Yaptığı esprileri okulda birebir kullanırdık. Bu kötü bir şey değil. Sosyal hayatımızda mizah öğesi olarak kullanırdık ama karakterimize ve kişiliğimize yerleşmezdi. Filmim ile bu tarz net ve kesin bir ilişki olduğuna inanmıyorum. Kurtlar Vadisi oldu da gençler bir şey yaptı diye düşünmüyorum. Bu zaten vardı. Kurtlar Vadisi'nden evvel gazetelerin 3. sayfalarında hiç cinayet haberi yok muydu? Mevcutu eleştirip yok saymak yerine alternatifler çıkarmalıyız. Bu sadece sinema alanı için geçerli değil, mevcutu eleştirmek yerine alternatifler üretmeliyiz."

Komedi filmleri üzerinde yoğunlaşmak istediğini bildiren Gökbakar, ekonomik krizin olduğu bir dönemde insanların kahkaha atmasının kendisini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]