Rasimpaşa Camii'nin yapımı hız kazandı

2012 yılında düzenlenen törenle temeli atılan ve vatandaşların maddi katkıları yapılan 37 buçuk metre kubbe genişliği ile Türkiye’nin en büyük kubbeli camilerinin arasına girmeye hazırlanan Hendek Merkez Rasimpaşa Cami’nin 500 araçlık yer altı kapalı otopark çalışması hız kazandı.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin “Yüzyıllara hitap edecek mabed” diye adlandırdığı Rasimpaşa Camii\'nin ihtişamlı yapısı gün geçtikçe ortaya çıkıyor. İslam Dünyası’nın en büyük kubbeli camilerinden biri olacak olan Rasimpaşa Camii’nin her iki yanında yükselen tek şerefeli 56 metre yüksekliğindeki minareleri ve kubbenin bakır levha ile kaplanma işlemi bitti. İki minareli caminin minareleri de alışılagelmişin dışında onaltıgen olarak yapıldı.

Türkiye’nin ünlü mimarlarından Salim Alp tarafından projesi hazırlanan camiinin hat çalışmasını Şakirin Camii, Adana Sabancı Camii başta olmak üzere birçok ünlü caminin hat çalışmasını yapan Hattat Hüseyin Kutlu, tezhip çalışmalarını ise ödüllü nakkaş Semih İrteş yapacak. Türkiye\'nin ünlü mimarlarından Salim Alp tarafından projesi hazırlanan Başkan İnci, “Değerli hocalarımızın birçok cami de imzası var, bizim camimizde de imzalarının olması bize mutluluk veriyor. Eserimizi, hiçbir şeyden kaçmadan ve özenerek yapıyoruz. Yüzyıllara hitap edecek olan eserimiz İslam Dünyası’nın en büyük kubbeli camilerinden” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]